Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

met Disaronno karamelsaus

Dit recept is van: Annet

  1. Chocolade cupcakes
Item 1 of 1
Chocolade cupcakes
info
Benodigdheden
Stappen

Chocolade cupcakes met Disaronno karamelsaus? Hemels, toch? We duiken in een feest van smaken met deze goddelijke traktatie! Beeld je weelderige chocolade cupcakes in, met een wolk van romige botercrème en besprenkeld met de betoverende Disaronno karamelsaus. Het leven is te kort voor saaie cupcakes, toch?

15 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Chocolade cupcakes basisrecept

Als je eenvoudige chocolade cupcakes wilt maken, laat dan de amaretto (dissarono) uit het recept. Experimenteer vervolgens met verschillende soorten toppings en decoraties om je cupcakes een persoonlijke touch te geven. Van glazuur en slagroom tot stukjes chocolade of kleurrijke sprinkles, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van het proces van het maken van heerlijke en unieke chocolade cupcakes!

FeestdagenWinterCupcakes & muffinsZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Cupcakes Naturel
    1 Pakje(s)
    Dr. Oetker Cupcakes Naturel
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk (op kamertemperatuur)
    125 ml
    Melk (op kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Roomboter (zacht)
    100 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (koud)
    100 ml
    Melk (koud)
  • Amaretto (amandellikeur)
    75 ml
    Amaretto (amandellikeur)
  • Suiker (fijne)
    200 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    150 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • IJslepel of eetlepels
    IJslepel of eetlepels
  • Cupcakevormpjes
    16 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Chocolade cupcakes bakken

Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is. Zet de cupcakevormpjes in de bakvorm.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 175 graden (hete lucht) 190 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven)

Doe de cupcakemix (1 pak) in een mengkom en voeg de eieren, melk (100 ml), cacao (2 el) en boter toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Spatel als laatste de chocolade chips door het beslag.

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.

2. Chocolade cupcakes bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar. Laat de cupcake afkoelen op een rooster.

3. Disaronno botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (100 ml), de Disaronno (25ml) en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Doe de botercrème in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie toeven op de chocolade cupcakes.

4. Disaronno karamelsaus

Verwarm de slagroom (150 ml) met de Disaronno en zet even apart.

Doe de suiker (200 g) met het water (50 ml) in een hoge pan en laat dit langzaam karamelliseren/bruin worden. Let op! Niet te donker, anders wordt het bitter.

Voeg het slagroommengsel toe (LET OP! DIT SPETTERD) en roer tot een gladde saus.

Laat de karamelsaus eerst afkoelen. Giet dan de karamelsaus over de cupcakes en strooi er geschaafde chocolade bovenop voor een extra mooie touch.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.