Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade croissant van bladerdeeg

Chocolade croissant van bladerdeeg

Dit recept is van: Koopmans

  1. Choco croissants
Item 1 of 1
Chocolade croissant van bladerdeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Begin de dag goed met een lekker ontbijtje. Maak van een plakje bladerdeeg een lekker vers chocoladecroissantje. Snel te maken en lekker, wat wil je nog meer?

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20 stuksPorties
MoederdagBladerdeegChocoladeBrunchKindertraktatiesThema receptenBakken met kinderenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    20 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Chocoladepasta
    100 g
    Chocoladepasta
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C). Leg bakpapier op de bakplaat.

Haal de bevroren bladerdeegplakjes (20 stuks) van elkaar en verwijder de folie. Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten ontdooien. De plakjes mogen niet te slap worden!

2. Chocoladecroissants maken

Bestrijk de plakjes bladerdeeg met een flinke lepel chocoladepasta.

Snijd de plakjes schuin doormidden.

Maak de randen vochtig met water en maak croissants van de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de buitenkant met een dun laagje losgeklopt ei (1 stuk) voor een mooie bruine kleur.

Leg de chocoladecroissants van bladerdeeg op de bakplaat en zet de bakplaat in het midden van de oven.

3. Bladerdeegcroissants bakken

Bak de chocoladecroissants ongeveer 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Haal de chocoladecroissants uit de oven en laat ze ongeveer 20 minuten afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.