Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade croissant van bladerdeeg

Begin de dag goed met een lekker ontbijtje. Maak van een plakje bladerdeeg een lekker vers chocolade 'croissantje'. Snel te maken en lekker, wat wil je nog meer?

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 185°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten ontdooien. (plakjes mogen niet te slap worden!)

Chocolade croissants maken

  1. Stap 3

    • 100 g chocoladepasta

    Bestrijk de plakjes bladerdeeg met een flinke lepel chocoladepasta.

  2. Stap 4

    Snijd de plakjes schuin doormidden.

  3. Stap 5

    • Ei (losgeklopt)

    Maak de randen vochtig met water en maak croissants van de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de buitenkant met een dun laagje losgeklopt ei voor een mooie bruine kleur.

  4. Stap 6

    Leg de chocolade croissants van bladerdeeg op de bakplaat en zet de bakplaat in het midden van de oven.

Bladerdeeg croissants bakken

  1. Stap 7

    Bak de chocolade croissants ongeveer 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

  2. Stap 8

    Haal de chocolade-bladerdeeg croissants uit de oven en laat ze ongeveer 20 minuten afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.