Begin de dag goed met een lekker ontbijtje. Maak van een plakje bladerdeeg een lekker vers chocoladecroissantje. Snel te maken en lekker, wat wil je nog meer?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C). Leg bakpapier op de bakplaat.
Haal de bevroren bladerdeegplakjes (20 stuks) van elkaar en verwijder de folie. Laat de plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten ontdooien. De plakjes mogen niet te slap worden!
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met een flinke lepel chocoladepasta.
Snijd de plakjes schuin doormidden.
Maak de randen vochtig met water en maak croissants van de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de buitenkant met een dun laagje losgeklopt ei (1 stuk) voor een mooie bruine kleur.
Leg de chocoladecroissants van bladerdeeg op de bakplaat en zet de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de chocoladecroissants ongeveer 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de chocoladecroissants uit de oven en laat ze ongeveer 20 minuten afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.