Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Choco Bombe

Steel de show met deze uitdagende Chocobombe, gevuld met witte en pure chocolade mousse.

Bereiden

120 min

Baktijd

55 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Luchtige cake bakken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco

    • 3 el kokos (rasp)

    Mix de kokos en het zakje poedersuiker uit de verpakking in een beslagkom.

    Kokosrasp

    Hou je niet van kokos dan kun je de kokosrasp natuurlijk ook gewoon achterwege laten.

  3. Stap 3

    • 25 g cacao (poeder)

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    Voeg hierbij de cakemix, het zakje cacao uit de verpakking en het losse cacaopoeder, de eieren en de slagroom en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door.

  4. Stap 4

    Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

  5. Stap 5

    Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar.

    Bakken in de combi-magnetron

    Bak je in een combi-magnetron? Plaat de Wolken nooit op de glasplaat maar altijd op een verhoging.

  6. Stap 6

    Zodra de wolkencake gaar is laat je deze 5 minuten afkoelen waarna je de rand van de springvorm verwijdert. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

    Wanneer gaar?

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

Chocolade mousse maken

  1. Stap 7

    • 4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.

  2. Stap 8

    • 150 g pure chocolade

    • 150 g witte chocolade

    • 40 ml water

    • 500 ml slagroom

    Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte en de pure chocolade in aparte kommen au bain-marie, voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, en roer dit goed door. Klop in een aparte kom de slagroom stijf.

  3. Stap 9

    • 6 eiwitten

    • 2 el poedersuiker

    Klop in een vetvrije kom met een mixer met garde de eiwitten samen met de poedersuiker tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen. Spatel nu in de ene kom de witte chocolade en in de andere de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de opgeklopte eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

Decoreren

  1. Stap 10

    Snijd de afgekoelde Wolkencake vervolgens vanaf het midden, horizontal, in gelijke ronde plakken van 1 cm dik.

  2. Stap 11

    Bekleed een glazen of aluminium kom met een doorsnede van zo'n 15 tot 20 cm met plasticfolie. Hierna bekleed je de gehele binnenkant van de kom met een derde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

  3. Stap 12

    • 4 el sinaasappeljam (of sinaasappelmarmelade)

    Bestrijk de cakelaag met een laagje sinaasappeljam en breng een eerste laag aan met de witte chocolademousse. Bedek dit met een laagje cake. Volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake er bovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

  4. Stap 13

    Plaat de kom choco bombe taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. Stap 14

    Haal de kom uit de koelkast en keer deze om op een groot bord. Stort de cake op het bord en verwijder vervolgens de vershoudfolie.

  6. Stap 15

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de Choco Bombe gelijkmatig met de glazuur.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.