Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Choco bombe

Choco bombe

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. kerst dessert Chocobombe
Item 1 of 1
Choco bombe
info
Benodigdheden
Stappen

Steel de show met deze uitdagende chocobombe, gevuld met witte en pure chocolademousse!

120 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladetaartChocoladeKerstTaartDessertsJamThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Kokosrasp
    3 el (eetlepels)
    Kokosrasp
  • Cacaopoeder
    25 g
    Cacaopoeder
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    700 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Pure chocolade
    150 g
    Pure chocolade

 

  • Witte chocolade
    150 g
    Witte chocolade
  • Water
    40 ml
    Water
  • Eiwit
    6 null
    Eiwit
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  •  
    4 el (eetlepels)
    sinaasappeljam
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Luchtige cake bakken

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray. Mix de kokos (3 el) en het zakje poedersuiker uit de verpakking in een beslagkom.

Voeg hierbij de cakemix, het zakje cacao uit de verpakking en het losse cacaopoeder (25 g), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door.

Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar. Zodra de wolkencake gaar is laat je deze 5 minuten afkoelen, waarna je de rand van de springvorm verwijdert. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Kokos weglaten kan ook

Hou je niet van kokos, dan kun je de kokosrasp natuurlijk ook gewoon achterwege laten.

Combi-magnetron

Bak je in een combi-magnetron? Plaats de Wolkencake nooit op de glasplaat, maar altijd op een verhoging.

2. Chocolademousse maken

Week de blaadjes gelatine (4 stuks) in een kom met koud water.

Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte chocolade (150 g) en de pure chocolade (150 g) in aparte kommen au bain-marie. Voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, en roer dit goed door.

Klop in een aparte kom de slagroom (500 ml) stijf.

Klop in een vetvrije kom met een mixer met garde de eiwitten (6 stuks) samen met de poedersuiker (2 el) tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen. Spatel nu in de ene kom de witte chocolade en in de andere de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de opgeklopte eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

3. Decoreren

Snijd de afgekoelde wolkencake vervolgens vanaf het midden, horizontaal, in gelijke ronde plakken van 1 cm dik.

Bekleed een glazen of aluminium kom met een doorsnede van zo'n 15 tot 20 cm met plasticfolie. Hierna bekleed je de gehele binnenkant van de kom met een derde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

Bestrijk de cakelaag met een laagje sinaasappeljam (4 el) en breng een eerste laag aan met de witte chocolademousse. Bedek dit met een laagje cake. Volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake erbovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

Plaats de chocobombe minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om op een groot bord. Stort de cake op het bord en verwijder vervolgens de vershoudfolie.

Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de chocobombe gelijkmatig met de glazuur.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.