🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Choco bombe

Choco bombe

Dit recept is van: Bakken.nl

kerst dessert Chocobombe
Choco bombe
Info Benodigdheden Stappen

Steel de show met deze uitdagende chocobombe, gevuld met witte en pure chocolademousse!

120 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Chocoladetaart Chocolade Kerst Taart Desserts Jam Thema recepten
3
6 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Kokosrasp
    3 el (eetlepels)
    Kokosrasp
  • Cacaopoeder
    25 g
    Cacaopoeder
  • Ei
    3
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    700 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Pure chocolade
    150 g
    Pure chocolade

 

  • Witte chocolade
    150 g
    Witte chocolade
  • Water
    40 ml
    Water
  • Eiwit
    6
    Eiwit
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  •  
    4 el (eetlepels)
    sinaasappeljam
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Luchtige cake bakken

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray. Mix de kokos (3 el) en het zakje poedersuiker uit de verpakking in een beslagkom.

Voeg hierbij de cakemix, het zakje cacao uit de verpakking en het losse cacaopoeder (25 g), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) en mix het geheel met de mixer op de laatste stand goed door.

Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

Bak de cake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar. Zodra de wolkencake gaar is laat je deze 5 minuten afkoelen, waarna je de rand van de springvorm verwijdert. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Kokos weglaten kan ook

Hou je niet van kokos, dan kun je de kokosrasp natuurlijk ook gewoon achterwege laten.

Combi-magnetron

Bak je in een combi-magnetron? Plaats de Wolkencake nooit op de glasplaat, maar altijd op een verhoging.

2. Chocolademousse maken

Week de blaadjes gelatine (4 stuks) in een kom met koud water.

Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte chocolade (150 g) en de pure chocolade (150 g) in aparte kommen au bain-marie. Voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, en roer dit goed door.

Klop in een aparte kom de slagroom (500 ml) stijf.

Klop in een vetvrije kom met een mixer met garde de eiwitten (6 stuks) samen met de poedersuiker (2 el) tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen. Spatel nu in de ene kom de witte chocolade en in de andere de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de opgeklopte eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

3. Decoreren

Snijd de afgekoelde wolkencake vervolgens vanaf het midden, horizontaal, in gelijke ronde plakken van 1 cm dik.

Bekleed een glazen of aluminium kom met een doorsnede van zo'n 15 tot 20 cm met plasticfolie. Hierna bekleed je de gehele binnenkant van de kom met een derde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

Bestrijk de cakelaag met een laagje sinaasappeljam (4 el) en breng een eerste laag aan met de witte chocolademousse. Bedek dit met een laagje cake. Volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake erbovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

Plaats de chocobombe minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om op een groot bord. Stort de cake op het bord en verwijder vervolgens de vershoudfolie.

Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de chocobombe gelijkmatig met de glazuur.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.