Laura van Laura's Bakery: "Een heerlijke aardbeienkwarktaart, die we hebben omgetoverd tot een kerstige charlottetaart met aardbeien."
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en klem de ring eromheen. Smelt de boter (60 g) in een pannetje, voeg hier de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei aan toe. Roer goed door en stort op de bodem van de vorm. Spreid gelijkmatig uit en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Voor de kwarktaart doe je water (300 ml), magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom. Mix op een lage stand door elkaar. Voeg dan de taartmix toe en mix op een lage stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Daarna mix je op een hoge stand nog 2-3 minuten tot het een luchtige massa is. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast.
Ondertussen maak je wat chocoladedecoraties voor de taart. Smelt de witte chocolade (50 g) au bain-marie en giet in een spuitzakje. Maak op een vel bakpapier van de witte chocolade-kerstfiguren. Ik koos voor verschillende soorten sterren. Na het maken van een figuur kun je deze decoreren met de Dr. Oetker Glamour Mix. Laat de chocoladefiguren uitharden. Laat de Dr. Oetker Gelatine (3 blaadjes) een kwartiertje weken in koud water. Verwarm de aardbeienjam (2 el) in een steelpan. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer tot deze zijn opgelost. Voeg toe aan de rest van de jam. Giet het mengsel over de taart (in de springvorm) en spreid gelijkmatig uit. Laat de taart met geleilaag afkoelen en opstijven in de koelkast. Verwijder de rand van de springvorm zet op een bord of standaard. Snijd de lange vingers op de juiste hoogte af zodat ze niet te lang zijn en plaats deze rondom de taart. Maak het af met een lint rondom. Plaats wat verse aardbeien (250 g) bovenop de taart en vlak voor serveren versier je de taart verder met de chocoladefiguren en extra glamour sprinkles.