Laura's bakery

www.laurasbakery.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Charlottetaart van kwarktaart

Laura van Laura's Bakery: "Een heerlijke aardbeien kwarktaart die we hebben omgetoverd tot een kerstige charlotte taart met aardbeien."

Bereiden

30 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en klem de ring eromheen.

  2. Stap 2

    • 60 g boter (ongezouten)

    Smelt de boter in een pannetje, voeg hier de inhoud van het zakje kruimelbodemmix aan toe. Roer goed door en stort op de bodem van de vorm. Spreid gelijkmatig uit en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Maak een kwarktaart aardbei

  1. Stap 3

    • 400 ml water (op kamertemperatuur)

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    Voor de kwarktaart doe je water, kwark en slagroom in een kom. Mix op een lage stand door elkaar. Voeg dan de taartmix toe en mix op een lage stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

  2. Stap 4

    Daarna mix je op een hoge stand nog 2-3 minuten tot het een luchtige massa is. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast.

Decoraties voor de charlottetaart

  1. Stap 5

    • 50 g witte chocolade

    Ondertussen maak je wat chocoladedecoraties voor de taart. Smelt de chocolade au bain-marie en giet in een spuitzakje.

  2. Stap 6

    • Dr. Oetker Glamour Mix

    Op een vel bakpapier maak van de witte chocolade kerstfiguren. Ik koos voor verschillende soorten sterren. Na het maken van een figuur kun je deze decoreren met de glamourmix decoraties. Laat de chocoladefiguren uitharden.

  3. Stap 7

    • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Laat de blaadjes gelatine een kwartiertje weken in koud water.

  4. Stap 8

    • 2 el aardbeienjam

    Verwarm de aardbeienjam in een steelpan. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer tot deze zijn opgelost. Voeg toe aan de rest van de jam. Giet het mengsel over de taart (in de springvorm) en spreid gelijkmatig uit. Laat de taart met geleilaag afkoelen en opstijven in de koelkast.

  5. Stap 9

    Verwijder de rand van de springvorm zet op een bord of standaard. Snijd de lange vingers op de juiste hoogte af zodat ze niet te lang zijn en plaats deze rondom de taart. Maak het af met een lint rondom.

  6. Stap 10

    • 250 g aardbeien

    Plaats wat vers aardbeien bovenop de taart en vlak voor serveren versier je de taart verder met de chocoladefiguren en extra glamour sprinkels.

    Bewaartip

    Afgedekt in de koelkast is deze taart 3-4 dagen houdbaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.