Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Champagnetaart met frambozen en witte chocolade

Champagnetaart met frambozen en witte chocolade

Dit recept is van: Danna

  1. champagnetaart met frambozen en witte chocolade
Item 1 of 1
Champagnetaart met frambozen en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Klassiek, maar wel zo lekker! De champagne en de hint van witte chocolade en verse frambozen maken deze taart echt een feestje voor de smaakpapillen!

25 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
TaartOud & NieuwCocktailtaartenFrambozenWitte chocoladeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    750 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje

 

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    8 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Champagne
    110 ml
    Champagne
  • Frambozen
    1 handje(s)
    Frambozen
  •  
    1 handje(s)
    Choco flakes (wit)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Maal de Mariabiscuits (250 g) fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er flink met een deegroller overheen. Hoe fijner hoe beter! Smelt de boter (80 g) en voeg deze toe aan de biscuits, roer door elkaar.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel hierin, zet in de koelkast.

Geen keukenmachine?

In plaats van een keukenmachine kun je een deegroller en een plastic zak gebruiken.

2. Champagnetaart maken

Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie in een pannetje en smeer deze uit over de koekjesbodem, zet terug in de koelkast.

Doe de slagroom (250 ml) met het vanillestokje (1 stuks, opengesneden en het merg eruit geschraapt) in een pannetje en verwarm (niet laten koken!).

Laat de gelatine (8 blaadjes) weken in koud water.

Klop de slagroom (500 ml) met de suiker (100 g) lobbig (dat is ongeveer yoghurtdikte) en laat even staan.

Haal het vanillestokje uit de slagroom en voeg de champagne (110 ml) of witte wijn toe, zet het vuur uit!

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme slagroom/witte wijn.

Zet de pan in een badje van koud water en roer totdat deze een beetje is afgekoeld. Let op: niet helemaal laten afkoelen want dan wordt de gelatine al stijf!

Spatel de lobbig geslagen room door het afgekoelde gelatinemengsel en giet dit op de bodem van koekjes.

Schiften

Pas op dat je de slagroom niet laat koken, dan gaat het later schiften als de witte wijn of champagne erbij komt.

Champagne of witte wijn

In plaats van champagne kun je ook witte wijn gebruiken.

3. Laten opstijven en decoreren

Laat zeker 2,5 uur opstijven in de koeling en versier dan met frambozen (1 handje, vers of uit de diepvries) en chocoflakes (1 handje) of Dr. Oetker Chocofantasie.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.