Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Champagnetaart met frambozen en witte chocolade

Klassiek maar wel zo lekker! De champagne en de hint van witte chocolade en verse frambozen maken deze taart echt een feestje voor de smaakpapillen!

Bereiden

25 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 g maria biscuit

    • 80 g roomboter

    Maal de biscuits fijn in de keuken machine of doe ze in een plastic zak en rol er flink met een deegroller overheen, hoe fijner hoe beter! Smelt de boter en voeg deze toe aan de biscuits, roer door elkaar.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel hierin, zet in de koelkast.

Champagnetaart maken

  1. Stap 3

    • 100 g witte chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje en smeer deze uit over de koekjesbodem, zet terug in de koelkast.

  2. Stap 4

    • 250 ml slagroom

    • Vanillestokje

    Doe de slagroom met het vanillestokje (opengesneden en het merg eruit geschraapt) in een pannetje en verwarm (niet laten koken!).

    Schiften

    Pas op dat je de slagroom niet laat koken, dan gaat het later schiften als de witte wijn of champagne erbij komt.

  3. Stap 5

    • 8 blaadjes gelatine

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Stap 6

    • 500 ml slagroom

    • 100 g suiker

    Klop de slagroom met de suiker lobbig (dat is ongeveer yoghurtdikte) en laat even staan.

  5. Stap 7

    • 110 ml champagne (of witte wijn)

    Haal het vanillestokje uit de slagroom en voeg de champagne of witte wijn toe, zet het vuur uit!

  6. Stap 8

    Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme slagroom/witte wijn.

  7. Stap 9

    Zet de pan in een badje van koud water en roer totdat deze een beetje is afgekoeld. Let op: niet helemaal laten afkoelen want dan wordt de gelatine al stijf!

  8. Stap 10

    Spatel de lobbig geslagen room door het afgekoelde gelatinemengsel en giet dit op de bodem van koekjes.

Laten opstijven en decoreren

  1. Stap 11

    • Handje frambozen (vers of uit een diepvriespakje)

    • Handje choco flakes (wit of Dr. Oetker chocofantasie)

    Laat zeker 2,5 uur opstijven in de koeling en versier dan met frambozen en chocoladekrullen of Dr. Oetker chocofantasie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.