Klassiek, maar wel zo lekker! De champagne en de hint van witte chocolade en verse frambozen maken deze taart echt een feestje voor de smaakpapillen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Maal de Mariabiscuits (250 g) fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er flink met een deegroller overheen. Hoe fijner hoe beter! Smelt de boter (80 g) en voeg deze toe aan de biscuits, roer door elkaar.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel hierin, zet in de koelkast.
In plaats van een keukenmachine kun je een deegroller en een plastic zak gebruiken.
Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie in een pannetje en smeer deze uit over de koekjesbodem, zet terug in de koelkast.
Doe de slagroom (250 ml) met het vanillestokje (1 stuks, opengesneden en het merg eruit geschraapt) in een pannetje en verwarm (niet laten koken!).
Laat de gelatine (8 blaadjes) weken in koud water.
Klop de slagroom (500 ml) met de suiker (100 g) lobbig (dat is ongeveer yoghurtdikte) en laat even staan.
Haal het vanillestokje uit de slagroom en voeg de champagne (110 ml) of witte wijn toe, zet het vuur uit!
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme slagroom/witte wijn.
Zet de pan in een badje van koud water en roer totdat deze een beetje is afgekoeld. Let op: niet helemaal laten afkoelen want dan wordt de gelatine al stijf!
Spatel de lobbig geslagen room door het afgekoelde gelatinemengsel en giet dit op de bodem van koekjes.
Pas op dat je de slagroom niet laat koken, dan gaat het later schiften als de witte wijn of champagne erbij komt.
In plaats van champagne kun je ook witte wijn gebruiken.
Laat zeker 2,5 uur opstijven in de koeling en versier dan met frambozen (1 handje, vers of uit de diepvries) en chocoflakes (1 handje) of Dr. Oetker Chocofantasie.