Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Canadese kaneelbroodjes met roomkaas

Canadese kaneelbroodjes met roomkaas

Dit recept is van: Jessiebakt

  1. Canadese kaneelbroodjes met roomkaas
  2. Canadese kaneelbroodjes met roomkaas
  3. Canadese kaneelbroodjes met roomkaas
Item 1 of 3
Canadese kaneelbroodjes met roomkaas
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijk herfstig recept. Het laat je huis ruiken naar kaneel en de broodjes zijn zo luchtig! Het roomkaas mengsel erbovenop maakt het helemaal af.
30 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Een keukenmachine maakt het kneden een stuk makkelijker. Bak het vooral niet te lang, dan worden de broodjes droog!
Zoete receptenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 565 g bloem
  • 240 ml melk
  • 125 g kristalsuiker
  • 132 g bruine basterdsuiker
  • 225 g boter
  • 2 eieren
  • 2 zakjes gist

 

  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 el kaneel
  • 120 g roomkaas
  • 120 g poedersuiker
  • 1 el slagroom/melk
  • 1/2 tl vanille extract

Keukenspullen

  • bakblik 25x35 cm
  • mixer
  • mengkom
  • deegroller
  • plastic folie
  • bakspray
  • bakpapier

Stappen

Stap: 1

Begin met het activeren van de gist. De melk verwarm je in een pannetje tot ongeveer lichaamstemperatuur. Deze giet je bij de gist en 25 g suiker. Roer dit even door en laat het 5 minuten staan.

Stap: 2

Vervolgens doe je de rest van de suiker en de helft van de boter bij het mengsel en mix je dit op middelmatige snelheid. Als het enigszins gemengd is, breek je de eieren erboven en mix je weer tot de eieren in het mengsel zijn opgenomen. Voeg daarna het bloem het zout beetje bij beetje toe terwijl je op lage stand door mixt. Mix nog een paar minuten door totdat het mengsel los begint te laten van de kom. Je kunt het deeg nu nog 5 minuten met de deeghaak in de mixer kneden, of het met de hand gaan kneden tot het een soepel en veerkrachtig deeg is.

Stap: 3

Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met plastic folie en laat het 2 uur op kamertemperatuur of 1,5 uur in een oven op 30 graden rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Stap: 4

Laat het lucht uit het deeg door erin te slaan met een vuist. Het is waarschijnlijk wat plakkerig, maar dat is niet erg. Stort het deeg op een bebloemd werkblad en rol het uit tot een lap van 30x45 cm. Smeer hier de rest van de boter over uit. Als het te hard is om te smeren kun je het heel kort in de magnetron doen en goed doorroeren. Verdeel vervolgens de basterdsuiker en kaneel eroverheen.

Stap: 5

Rol het deeg in de lengte op zodat je een rol van 45 cm hebt. Deze verdeel je in 12 gelijke stukken met een scherp mes.

Stap: 6

Leg de rolletjes in een bakblik van 25x35 cm. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen of zet het een nacht in de koelkast en laat het daarna nog 2 uur op kamertemperatuur rijzen.

Stap: 7

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Bak de cinnamon buns in 30-40 minuten lichtbruin en gaar. Als ze te donker worden, kun je er aluminiumfolie overheen leggen. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen.

Stap: 8

Voor de frosting mix je de roomkaas met de poedersuiker, room en vanille extract. Smeer dit over de nog warme cinnamon buns.

Over dit recept

Dit recept is van Jessiebakt

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.