Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cactus cupcakes

Zo maak je echte cactus cupcakes!

Bereiden

15 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C

 1. Stap 1

  • 100 g roomboter (of margarine)

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • 300 g Bakken.nl Cupcakemix

  Verwarm de oven voor. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop.

Cupcakebeslag maken

 1. Stap 2

  Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

 2. Stap 3

  Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

 3. Stap 4

  Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

  Gaarproef

  Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.

Maak de botercrème

 1. Stap 5

  • 200 g roomboter (zachte)

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes.

  Dr. Oetker Topping

  Als alternatief voor zelfgemaakte botercreme kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.

 2. Stap 6

  • 200 ml melk (koud)

  • 200 g Bakken.nl Botercrème

  Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix in ongeveer 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmondje.

 3. Stap 7

  Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul een spuitzak met de botercreme. Leg 30 minuten in de koeling voor het spuiten. Zo wordt de botercrème lekker stevig.

Cupcakes versieren

 1. Stap 8

  • 1 pakje Dr. Oetker Kleurstoffen (of Jelly Beans)

  Maak ondertussen de botercreme volgens de verpakking, en kleur deze met kleurstoffen. Gebruik gele en blauwe kleurstof om groene kleurstof te maken. Zie de zijkant van de verpakking voor de ratio.

 2. Stap 9

  Verdeel 1/3 botercrème in een bakje en 2/3 in een ander bakje. 1/3 botercrème kleur je roze. 2/3 kleur je groen.

 3. Stap 10

  *Variatie 1:* Spuit een bal groene botercreme op je cupcake, en decoreer vervolgens met een klein ster spuitmondje tot een cactus. Je kunt 1 grote cactus maken per cupcake, of meerdere kleintjes.

 4. Stap 11

  *Variatie 2:* Maak een roosvormige cactus door groene en roze botercrème samen in 1 spuitzak te doen en daarna met de roosvormige spuitmond van binnen naar buiten werkend rozenblaadjes te spuiten.

 5. Stap 12

  *Variatie 3:* Maak een hogere cactus door een groene bal botercreme op je cupcake te spuiten. Maak de bal deze keer hoger dan hiervoor. Met een bladvormig spuitmondje spuit je een kronkelende lijn van onder naar boven over de bal, voor een gestreept effect. Maak bovenop de cactus een roze bloem door roze botercrème met een roosvormig spuitmondje te gebruiken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.