Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brownie-karamelijs

Brownie-karamelijs

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Brownie-Karamel ijs
Item 1 of 1
Brownie-karamelijs
info
Benodigdheden
Stappen

Als je je vingers al aflikt bij chocolade ijs dan is de liefde voor dit zelfgemaakte brownie-karamelijs een verwennerij waar je nooit meer van bijkomt. Hoe je met ijs de liefde verklaart lees je hier.

20 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
4Porties
IJsKaramelChocoladeDessertsZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Karameltoffee
    75 g
    Karameltoffee
  • Brownie
    300 g
    Brownie
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    80 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Uitsteekvormpje hart
    Uitsteekvormpje hart
    Bestel dit product online
  • Diepvriesbestendige bewaardoos
    Diepvriesbestendige bewaardoos
  • Schaaltje(s)
    4 Stuk(s)
    Schaaltje(s)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de zachte karameltoffees (75 g) fijn.

Maak de brownie (300 g) los van de vorm. Steek er 4 harten uit (Ø ongeveer 7 cm) en verkruimel de overgebleven browniecake. Bewaar de brownieharten in een afgesloten box tot het ijs klaar is om te serveren. Houd de kruimels klaar voor de ijsbereiding.

Brownie zelf maken?

In plaats van een kant-en-klare brownie (ook glutenvrije te krijgen!) kun je natuurlijk ook je eigen brownie bakken, uitsteken en verkruimelen. Neem hiervoor bijvoorbeeld Dr. Oetker Brownies Choco. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

2. Chocolade ijs bereiden

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g), het cacaopoeder (2 el) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal.

Verdeel de browniekruimels en karamelstukjes door het chocolademengsel met behulp van een spatel of houten lepel. Laat het ijs nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.

3. Brownie-Karamelijs serveren

Neem het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

Schep één of meerdere bolletjes brownie-karamelijs in een laag schaaltje en serveer hier een browniehartje bij.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.