Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brownie-karamelijs

Als je je vingers al aflikt bij chocolade ijs dan is de liefde voor dit zelfgemaakte brownie-karamelijs een verwennerij waar je nooit meer van bijkomt. Hoe je met ijs de liefde verklaart lees je hier.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 75 g karameltoffee

    Hak de zachte karamels fijn.

  2. Stap 2

    • 300 g brownie

    Maak de brownie los van de vorm. Steek er 4 harten uit (Ø ongeveer 7 cm) en verkruimel de overgebleven browniecake. Bewaar de brownieharten in een afgesloten box tot het ijs klaar is om te serveren. Houd de kruimels klaar voor de ijsbereiding.

    Brownie zelf maken?

    In plaats van een kant-en-klare brownie (ook glutenvrije te krijgen!) kun je natuurlijk ook je eigen brownie bakken, uitsteken en verkruimelen. Neem hiervoor bijvoorbeeld Dr. Oetker Brownies Choco. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Chocolade ijs bereiden

  1. Stap 3

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Chocolade

    • 250 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    Doe de melk in een mengkom. Voeg het zakje ijsmix voor chocolade ijs toe. Meng dit eerst op de laagste stand met een mixer met garden tot een glad geheel.

  2. Stap 4

    Verdeel de brownie kruimels en karamelstukjes door het chocolademengsel met behulp van een spatel of houten lepel.

  3. Stap 5

    Doe het ijsmix mengsel in een bak die geschikt is om in te vriezen, dek af en vries ten minste 4 uur bij -18 ° C.

Brownie-caramelijs serveren

  1. Stap 6

    Neem het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

  2. Stap 7

    Schep één of meerdere bolletjes brownie-karamelijs in een laag schaaltje en serveer hierbij een browniehartje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.