Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hak de zachte karameltoffees (75 g) fijn.
Maak de brownie (300 g) los van de vorm. Steek er 4 harten uit (Ø ongeveer 7 cm) en verkruimel de overgebleven browniecake. Bewaar de brownieharten in een afgesloten box tot het ijs klaar is om te serveren. Houd de kruimels klaar voor de ijsbereiding.
In plaats van een kant-en-klare brownie (ook glutenvrije te krijgen!) kun je natuurlijk ook je eigen brownie bakken, uitsteken en verkruimelen. Neem hiervoor bijvoorbeeld Dr. Oetker Brownies Choco. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (4 stuks), de suiker (80 g), het cacaopoeder (2 el) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal.
Verdeel de browniekruimels en karamelstukjes door het chocolademengsel met behulp van een spatel of houten lepel. Laat het ijs nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Neem het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.
Schep één of meerdere bolletjes brownie-karamelijs in een laag schaaltje en serveer hier een browniehartje bij.