Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Broodslang

Broodslang

Dit recept is van: Annet

  1. Broodslang
Item 1 of 1
Broodslang
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je ook eens een meer gezonde traktatie? Of een showstopper met een kinderfeestje? Dan is deze broodslag een leuke optie! Wil je een nog fleuriger traktatie? Doe er dan leuke bloemetjes van eetpapier op!

60 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KindertraktatiesBroodNotenThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Waldkorn®brood
    1 pak(ken)
    Koopmans Waldkorn®brood
  • Water (handwarm)
    250 ml
    Water (handwarm)
  •  
    15 Stuk(s)
    Soepstengel
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    2 Stuk(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Chocoladepasta
    Chocoladepasta
  • Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
    Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Weegschaal
    Weegschaal

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Waldkorn®brood) in een beslagkom en voeg het water (250 ml) toe.

Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

2. Maak een broodslang

Druk het deeg plat. Verdeel het deeg met een mes in bolletjes van 70 gram. Maak de bolletjes door een afgewogen stukje deeg plat te drukken. Pak daarna steeds links en rechts de zijkant van het lapje en druk deze in het midden over elkaar heen. Draai lapje een kwartslag en doe dit nogmaals.

Leg de bolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een slang. Laat tussen de bolletjes ½ centimeter ruimte zodat de bolletjes mooi tegen elkaar kunnen rijzen.

Neem de soepstengels (15 stuks) en breek deze in stukjes. Dit worden de pootjes. Leg onder de bolletjes de poten van de slang.

Dek de broodslang af met een vochtige theedoek en laat de broodslang 45 minuten narijzen.

Voor een slang van 24 bolletjes

Wil je een slang met 24 bolletjes? Maak dan 24 bolletjes van 35 gram.

3. Bak en decoreer je broodslang

Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C).

Bak de waldkornbroodslang midden in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de broodslang hierna afkoelen op een rooster.

Pas wanneer de broodslang is afgekoeld plak je de suikeroogjes (2 stuks) met chocoladepasta (op gevoel) vast op de kop van de broodslang. Plak de eetbare bloemetjes (1 pak) vast met chocoladepasta.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.