Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Broodslang

Wil je ook eens een meer gezonde traktatie? Of een showstopper met een kinderfeestje? Dan is deze broodslag een leuke optie! Wil je een nog fleuriger traktatie? Doe er dan leuke bloemetjes van eetpapier op!

Bereiden

60 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 traktaties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Waldkorn®brood

    • 250 ml water (handwarm 38°C-40°C)

    Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe.

  2. Stap 2

    Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Maak een broodslang

  1. Stap 3

    Druk het deeg plat. Verdeel het deeg, met een mes, in bolletjes van 70 gram. Maak de bolletjes door een afgewogen stukje deeg plat te drukken. Pak daarna steeds links en rechts de zijkant van het lapje en druk deze in het midden over elkaar heen. Draai lapje een kwartslag en doe dit nogmaals.

    Voor een slang van 24 bolletjes

    Wil je een slang met 24 bolletjes? Maak dan 24 bolletjes van 35 gram.

  2. Stap 4

    Leg de bolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een slang. Laat tussen de bolletjes ½ centimeter ruimte zodat de bolletjes mooi tegen elkaar kunnen rijzen.

  3. Stap 5

    • Soepstengels

    Neem de soepstengels en breek deze in stukjes. Dit worden de pootjes. Leg onder de bolletjes de poten van de slang.

  4. Stap 6

    Dek de broodslang af met een vochtige theedoek en laat de broodslang 45 minuten narijzen.

Bak en decoreer je broodslang

Elektrisch 220°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 7

    Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor.

  2. Stap 8

    Bak de waldkornbroodslang midden in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de broodslang hierna afkoelen op een rooster.

  3. Stap 9

    • 2 Dr. Oetker Suikeroogjes

    • Chocoladepasta

    • Dr. Oetker Decoratiebloemetjes (optioneel)

    Pas wanneer de broodslang is afgekoeld plak je de suikeroogjes met chocoladepasta vast op de kop van de broodslang. Wil je ook eetbare bloemetjes toevoegen als extra versiering? Ook de bloemetjes kunnen ook vast geplakt worden met chocoladepasta.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.