🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Broodslang

Broodslang

Dit recept is van: Annet

Broodslang
Broodslang
Info Benodigdheden Stappen

Wil je ook eens een meer gezonde traktatie? Of een showstopper met een kinderfeestje? Dan is deze broodslag een leuke optie! Wil je een nog fleuriger traktatie? Doe er dan leuke bloemetjes van eetpapier op!

60 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kindertraktaties Brood Noten Thema recepten Bakken met kinderen

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Waldkorn®brood
    1 pak(ken)
    Koopmans Waldkorn®brood
  • Water (handwarm)
    250 ml
    Water (handwarm)
  •  
    15 stuk(s)
    Soepstengel
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    2 stuk(s)
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  • Chocoladepasta
    Chocoladepasta
  • Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
    Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Weegschaal
    Weegschaal

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Waldkorn®brood) in een beslagkom en voeg het water (250 ml) toe.

Kneed het geheel in ongeveer 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

2. Maak een broodslang

Druk het deeg plat. Verdeel het deeg met een mes in bolletjes van 70 gram. Maak de bolletjes door een afgewogen stukje deeg plat te drukken. Pak daarna steeds links en rechts de zijkant van het lapje en druk deze in het midden over elkaar heen. Draai lapje een kwartslag en doe dit nogmaals.

Leg de bolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een slang. Laat tussen de bolletjes ½ centimeter ruimte zodat de bolletjes mooi tegen elkaar kunnen rijzen.

Neem de soepstengels (15 stuks) en breek deze in stukjes. Dit worden de pootjes. Leg onder de bolletjes de poten van de slang.

Dek de broodslang af met een vochtige theedoek en laat de broodslang 45 minuten narijzen.

Voor een slang van 24 bolletjes

Wil je een slang met 24 bolletjes? Maak dan 24 bolletjes van 35 gram.

3. Bak en decoreer je broodslang

Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C).

Bak de waldkornbroodslang midden in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de broodslang hierna afkoelen op een rooster.

Pas wanneer de broodslang is afgekoeld plak je de suikeroogjes (2 stuks) met chocoladepasta (op gevoel) vast op de kop van de broodslang. Plak de eetbare bloemetjes (1 pak) vast met chocoladepasta.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.