Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Broodpudding van oliebollen

Nog restjes oliebollen over van de jaarwisseling? Geen probleem! Maak er een mooie broodpudding van. Want weggooien is zonde. Serveer het als dessert of eet het als lekker tussendoortje.

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Broodpudding maken

  1. Stap 2

    • 300 ml melk

    • 100 ml slagroom

    • 100 g suiker

    Doe de melk, slagroom en suiker in een pan en breng het aan de kook.

  2. Stap 3

    • 250 g oliebol

    Snijd de oliebollen in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Doe het hete melkmengsel op de oliebollen en roer het om.

  3. Stap 4

    • 1 appel

    • 0,5 tl gember

    • 1,5 tl kaneel

    • 0,5 tl kardemom

    • Snufje nootmuskaat

    • 50 g pecannoten

    • 40 g rozijnen

    • 1,5 el Dr. Oetker Vanille Aroma

    • Snufje zout

    Schil de appel en snij deze in blokjes. Doe de appel, rozijnen, pecannoten, vanille-extract, kaneel, nootmuskaatpoeder, gemberpoeder, kardemon en het zout bij het mengsel en roer goed om.

  4. Stap 5

    • 1 ei

    Voeg als laatste het ei toe.

  5. Stap 6

    Stort het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bak de oliebollen koek in 45 minuten goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.