Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brood op een stokje

Bijna niets gezelliger dan zelf brood bakken op een stokje boven het vuur. Zo pak je het aan!

Bereiden

20 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Steek de barbecue aan.

    Smeulend vuur

    Het best bak je het broodje boven smeulende kolen of hout dus geen vuur.

  2. Stap 2

    • 400 g Griekse yoghurt

    • Pak Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • Snufje zout

    Meng de ingredienten in een kom.

Brooddeeg maken

  1. Stap 3

    Kneed het geheel tot een stevig deeg.

  2. Stap 4

    Laat het deeg 15 minuten rusten en wikkel in de tussentijd aluminiumfolie over de uiteinden van de takken.

  3. Stap 5

    Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en rol uit tot een streng van ongeveer 1 cm dikte.

Brood bakken

  1. Stap 6

    Draai de deegstreng om het in aluminiumfolie ingepakte deel van de tak of stok.

  2. Stap 7

    Bak het brood in ongeveer 10-15 minuten gaar en goudbruin, terwijl de tak of stok steeds gedraaid wordt. Zorg er hierbij voor dat het deeg de kolen niet raakt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.