📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Brood op een stokje

Brood op een stokje

Brood op een stokje
Brood op een stokje
Info Benodigdheden Stappen

Bijna niets gezelliger dan zelf brood bakken op een stokje boven het vuur. Zo pak je het aan!

20 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Brood Yoghurt Brunch Zomer Bakken op de camping
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    400 g
    Griekse yoghurt
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    1 pak
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

Keukenspullen

  •  
    BBQ
  •  
    Aluminiumfolie
  •  
    8 stuks
    Stokken

Stappen

1. Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Smeulend vuur

Het best bak je het broodje boven smeulende kolen of hout, dus niet boven het vuur.

Meng de Griekse yoghurt (400 g), Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (pak) met een snufje zout in een kom.

2. Brooddeeg maken

Kneed het geheel tot een stevig deeg.

Laat het deeg 15 minuten rusten en wikkel in de tussentijd aluminiumfolie over de uiteinden van de takken.

Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en rol uit tot een streng van ongeveer 1 cm dikte.

3. Brood bakken

Draai de deegstreng om het in aluminiumfolie ingepakte deel van de tak of stok.

Bak het brood in ongeveer 10-15 minuten gaar en goudbruin, terwijl de tak of stok steeds gedraaid wordt. Zorg er hierbij voor dat het deeg de kolen niet raakt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.