Broccoli en kaas: een heerlijke combinatie. Niet voor niets is dit een van de populairste variatierecepten voor een hartige taart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Vet de bakvorm in met wat boter, olie of gebruik bakspray.
Doe de bodemmix van de Koopmans Hartige Taart (1 pak), de boter (50 g, of margarine) en het water (50 ml) in een hoge beslagkom.
Kleine hoeveelheden water afmeten is soms lastig. Gebruik dan een eetlepel: 1 el is ± 15 ml water.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel hartige taartdeeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.
Bekleed de ingevette bakvorm met een dun laagje hartige taartdeeg.
Kook de broccoliroosjes (400 g) in een pan met een laagje water beetgaar en spoel af onder koud water.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Fruit de fijngesneden ui (1 stuks) en fijngehakte knoflook (1 teentje) aan en bak de kip (400 g) goudbruin en gaar en bestrooi met zout (snufje) en peper.
Meng de kip, broccoli, knoflook en ui met de broccoli en in ringen gesneden lente-ui (1 stuks). Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem. Strooi er een deel van de geraspte kaas (100 g) over.
Doe de melk (150 ml), eieren (3 stuks) en de sausmix (uit het Koopmans Hartige Taart pak) in een hoge beslagkom.
Klop de saus voor de broccolitaart 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling.
Verdeel de rest van de geraspte kaas (circa 50 g) over de broccolitaart.
Bak de broccolitaart in 35-45 minuten gaar en goudbruin.
Je kunt de broccolitaart prima invriezen. Neem de afgekoelde taart uit de vorm en wikkel deze in folie. Laat de taart voor gebruik ontdooien en verwarm deze vervolgens 15 minuten lang op 170 °C in een voorverwarmde oven.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.