Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Broccolitaart

Broccoli en kaas is een hele lekkere combinatie. Niet voor niets is dit een van de populairste variatierecepten voor een hartige taart.

Bereiden

40 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200 °C / Hetelucht 180 °C

  1. Stap 1

    Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met wat boter, olie of gebruik bakspray.

Taartdeeg maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Hartige taart

    • 50 g roomboter (of margerine, op kamertemperatuur)

    • 50 ml water

    Doe de hartige taart bodemmix, de boter (of margerine) en het water in een hoge beslagkom.

    Water afmeten

    Kleine hoeveelheden water afmeten is soms lastig. Gebruik dan een eetlepel: 1 el is ± 15 ml water.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel hartige taartdeeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten staan bij kamertemperatuur.

  3. Stap 4

    Bekleed de ingevette bakvorm met een dun laagje hartige taartdeeg.

Broccolitaartvulling maken

  1. Stap 5

    • 400 g broccoli (roosjes)

    Kook de broccoli in een pan met een laagje water beetgaar en spoel af onder koud water.

  2. Stap 6

    • 1 ui (fijngesneden)

    • 1 knoflook (1 teentje, fijngehakt)

    • 400 g kip

    • Peper

    • Zout

    Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook aan en bak de kip goudbruin en gaar en bestrooi met zout en peper.

  3. Stap 7

    • 100 g geraspte kaas

    • 1 lente-ui (in fijne ringen gesneden)

    Meng de kip, broccoli, knoflook en ui met de broccoli en lente-ui. Giet het vocht af en verdeel de vulling over de deegbodem. Strooi er ca. 100 gram geraspte kaas over.

  4. Stap 8

    • 3 eieren

    • 150 ml melk

    Doe 150 melk, 3 eieren en de sausmix in een hoge beslagkom.

  5. Stap 9

    Klop de broccolitaart saus 1 minuut met de mixer met garden op de hoogste snelheid en giet het over de taartvulling.

Broccolitaart bakken

  1. Stap 10

    • 50 g geraspte kaas

    Verdeel de rest van de kaas (circa 50 g) over de broccolitaart.

  2. Stap 11

    Bak de broccolitaart in 35-45 minuten gaar en goudbruin.

    Restje over?

    Je kunt de broccolitaart prima invriezen. Neem de afgekoelde taart uit de vorm en wikkel deze in folie. Voor gebruik de taart laten ontdooien en 15 minuten verwarmen in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.