Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Briochebroodjes met roomboter en jam

Boterzacht, rijk van smaak, en met een vulling van jam. Maak je brioche deeg een dag van te voren, dan worden deze broodjes 't allerlekkerst.

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 broodjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 10 g gist

    • 20 g witte basterdsuiker

    • 6 g zout

    • 3 eieren

    Begin een dag van te voren met het brioche deeg. Meng alle ingredienten en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel brioche deeg.

  2. Stap 2

    • 120 g roomboter

    Voeg de boter in blokjes toe en kneed tot alle boter is opgenomen.

  3. Stap 3

    Bedek het brioche deeg met plastic, zorg daarbij dat het op het brioche deeg ligt (en niet over de kom gespannen is) en zet het brioche deeg 24 uur in de koelkast.

Brioches maken

  1. Stap 4

    Vet een brood- of muffinblik in met wat boter of bakspray.

  2. Stap 5

    Kneed het brioche deeg goed door en portioneer het deeg (ook als je een groter briochebrood wil maken) in 8 gelijke delen.

  3. Stap 6

    • Jam naar keuze

    Spuit met een spuitzak jam in elk bolletje en vouw het spuitgaatje dicht.

  4. Stap 7

    Leg de bolletjes briochedeeg in de muffinvormpjes of tegen elkaar aan in het broodblik.

  5. Stap 8

    Laat de brioche broodjes 70 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Briochebroodjes bakken

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 9

    Verwarm ongeveer 15 minuten voor het einde van de rijstijd van de brioche broodjes de oven voor.

  2. Stap 10

    Bak de brioche broodjes in 20 minuten af.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.