🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Briochebroodjes met roomboter en jam

Briochebroodjes met roomboter en jam

Dit recept is van: Danna

 Briochebroodjes met roomboter en jam
Briochebroodjes met roomboter en jam
Info Benodigdheden Stappen

Boterzacht, rijk van smaak, en met een vulling van jam. Maak je brioche deeg een dag van te voren, dan worden deze broodjes 't allerlekkerst.

30 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Brunch Brood Moederdag Jam Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    250 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Dr. Oetker Gist
    10 g
    Dr. Oetker Gist
  • Witte basterdsuiker
    20 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    6 g
    Zout

 

  • Ei
    3 stuks
    Ei
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    Jam (naar keuze)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  •  
    Huishoudfolie
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,75
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,59

Stappen

1. Voorbereiden

Begin een dag van te voren met het brioche deeg. Meng de bloem (250g Koopmans Patentbloem Kristal), gist (10 g Dr. Oetker Gist), witte basterdsuiker (20 g), zout (6 g) en eieren (3 stuks) en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel brioche deeg. Voeg de boter (120 g) in blokjes toe en kneed tot alle boter is opgenomen. Bedek het brioche deeg met plastic, zorg daarbij dat het op het brioche deeg ligt (en niet over de kom gespannen is) en zet het brioche deeg 24 uur in de koelkast.

2. Brioches maken

Vet een brood- of muffinblik in met wat boter of bakspray. Kneed het brioche deeg goed door en portioneer het deeg (ook als je een groter briochebrood wil maken) in 8 gelijke delen. Spuit met een spuitzak jam (naar keuze) in elk bolletje en vouw het spuitgaatje dicht. Leg de bolletjes briochedeeg in de muffinvormpjes of tegen elkaar aan in het broodblik. Laat de brioche broodjes 70 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3. Briochebroodjes bakken

Verwarm ongeveer 15 minuten voor het einde van de rijstijd van de brioche broodjes de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bak de brioche broodjes in 20 minuten af.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.