🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Begin een dag van te voren met het brioche deeg. Meng de bloem (250g Koopmans Patentbloem Kristal), gist (10 g Dr. Oetker Gist), witte basterdsuiker (20 g), zout (6 g) en eieren (3 stuks) en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel brioche deeg. Voeg de boter (120 g) in blokjes toe en kneed tot alle boter is opgenomen. Bedek het brioche deeg met plastic, zorg daarbij dat het op het brioche deeg ligt (en niet over de kom gespannen is) en zet het brioche deeg 24 uur in de koelkast.
Vet een brood- of muffinblik in met wat boter of bakspray. Kneed het brioche deeg goed door en portioneer het deeg (ook als je een groter briochebrood wil maken) in 8 gelijke delen. Spuit met een spuitzak jam (naar keuze) in elk bolletje en vouw het spuitgaatje dicht. Leg de bolletjes briochedeeg in de muffinvormpjes of tegen elkaar aan in het broodblik. Laat de brioche broodjes 70 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm ongeveer 15 minuten voor het einde van de rijstijd van de brioche broodjes de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bak de brioche broodjes in 20 minuten af.