Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Bread & Butterpudding met abrikozen-marmelade of confIture,bosbessen,rozijnen en cottage cheese.

Bread & Butterpudding met abrikozen-marmelade of confIture,bosbessen,rozijnen en cottage cheese.

Dit recept is van: Anmis

  1. Bread & Butterpudding met abrikozen-marmelade of confIture,bosbessen,rozijnen en cottage cheese.
Item 1 of 1
Bread & Butterpudding met abrikozen-marmelade of confIture,bosbessen,rozijnen en cottage cheese.
info
Benodigdheden
Stappen
Het brood wordt ingevet met de boter en de marmelade. Drie lagen brood zonder korst met cottage cheese-mengsel, rozijnen en bosbessen. Afgebakken in het midden van de voorverwarmde oven van 175 graden.
25 min.Bereidingstijd
35 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Als je toch korstjes wilt dan 8 tot 10 sneetjes. Je kunt ook bosbessen of bramen confiture gebruiken en bosbessen vervangen door bramen,wel zuurder of frambozen.
Zoete receptenDessertsZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 12 sneetjes witof bruin brood zonder korst
  • 3 middel eieren
  • 2 stokjes vanille
  • 125 gram cottage cheese
  • 40 gram rozijnen
  • 150gram bosbessen.

 

  • 200 gram abrikozen marmelade of confiture
  • 125 ml melk
  • 50 gram roomboter,ongezouten
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout

Keukenspullen

  • Bak of ovenschaal
  • Mixer
  • Maatb
  • Pannelikker
  • Kwast
  • Vetvrij papier
  • Kartel/broodmes
  • Weegschaal
  • Bekken of kom
  • Klein mesje

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap: 2

Snijdt van de sneetjes brood de korsten af. Vet de bakschaal in met boter en doe er vetvrij papier in, op maat gemaakt.

Stap: 3

Bestrijk de sneetjes met boter en met marmelde of confiture.

Stap: 4

Maak het mengsel in een in de bekken/kom. De vanillestokje open snijden en leegschrapen met klein mesje. De melk inde bekken doen en daarbij de vanille.

Stap: 5

Mix de melk en de vanille samen met de cottage cheese. Daarna rustig de eieren erdoor.

Stap: 6

Doe één laag brood,zonder korst in de ingevette ovenschaal en de daar de helft op van het mengsel en daar de rozijnen en de bosbessen op. Goed verdelen en dan nog één laag.

Stap: 7

Schaal in het midden op het rooster in de oven. Ca.35 minuten bakken.

Stap: 8

Lauwwarm opdienen is het smakelijkst met wat poedersuiker bestrooid. En wat het helemaal afmaakt is een bol abrikozen of vanille-ijs.

Over dit recept

Dit recept is van Anmis

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.