🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Brabants worstenbroodje met pit

Brabants worstenbroodje met pit

Dit recept is van: Geertjan

brabantse worstenbroodje met pit
Brabants worstenbroodje met pit
Info Benodigdheden Stappen

Het voordeel van zelf bakken? Je maakt de worstenbroodjes precies zoals jij ze wilt hebben. Ik ga voor wat extra pit met een verse peper.

30 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Brood Worstenbroodje Hartig Brunch
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 g
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  •  
    1 stuks
    Rode peper
  •  
    250 g
    Gehakt
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1 stuks
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  •  
    Huishoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,99
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,74
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Schaaltje (ovenbestendig)

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak), de roomboter (50 g) en het zout (snufje) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen voor een extra luchtig Brabantse worstenbroodje.

In plaats van huishoudfolie kun je ook een schone theedoek gebruiken.

2. Pittige worstjes maken

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (1 stuks) en hak de peper fijn.

Kruid het gehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje) en voeg de fijngehakte rode peper toe. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en maak hier rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 10 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei.

Laat de worstenbroodjes nu nog 45 minuten narijzen, afgedekt met plastic folie (of een schone theedoek).

4. Bak de worstenbroodjes met pit

Plaats ondertussen een hittebestendige bak of kom met een laagje water onderin de oven (dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst). Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met de rest van het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met pit afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.