🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Brabants worstenbroodje met pit

Brabants worstenbroodje met pit

Dit recept is van: Geertjan

brabantse worstenbroodje met pit
Brabants worstenbroodje met pit
Info Benodigdheden Stappen

Het voordeel van zelf bakken? Je maakt de worstenbroodjes precies zoals jij ze wilt hebben. Ik ga voor wat extra pit met een verse peper.

30 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Brood Worstenbroodje Hartige recepten Brunch
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  •  
    1 Stuk(s)
    Rode peper
  •  
    250 g
    Gehakt
  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Schaaltje (ovenbestendig)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak), de roomboter (50 g) en het zout (snufje) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen voor een extra luchtig Brabantse worstenbroodje.

In plaats van huishoudfolie kun je ook een schone theedoek gebruiken.

2. Pittige worstjes maken

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (1 stuks) en hak de peper fijn.

Kruid het gehakt (250 g) met de gehaktkruiden (0,5 zakje) en voeg de fijngehakte rode peper toe. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en maak hier rolletjes van.

3. Worstenbroodjes maken

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 10 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

Klop het ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de helft van het losgeklopte ei.

Laat de worstenbroodjes nu nog 45 minuten narijzen, afgedekt met plastic folie (of een schone theedoek).

4. Bak de worstenbroodjes met pit

Plaats ondertussen een hittebestendige bak of kom met een laagje water onderin de oven (dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst). Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met de rest van het losgeklopte ei.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met pit afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.