Geertjan

bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brabants worstenbroodje met pit

Het voordeel van zelf bakken? Je maakt de worstenbroodjes precies zoals jij ze wilt hebben. Ik ga voor wat extra pit met een verse peper.

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Deeg bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 50 g roomboter

    • 275 ml water (handwarm 38-40°C)

    • Snufje zout

    Doe de witbrood mix, de boter en het snufje zout in een beslagkom. Voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

    in plaats van folie kun je ook een schone theedoek gebruiken.

  3. Stap 3

    Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen voor een extra luchtig Brabantse worstenbroodje.

Pittige worstjes maken

  1. Stap 4

    • 1 rode peper

    Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn.

  2. Stap 5

    • 250 g gehakt

    • 0,5 zakje gehaktkruiden

    Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en voeg de fijngehakte rode peper toe. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en maak hier rolletjes van.

Worstenbroodjes maken

  1. Stap 6

    Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 10 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 7

    • 0,5 ei

    Klop het ei los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met ei.

  3. Stap 8

    Laat de worstenbroodjes nu nog 45 minuten narijzen, afgedekt met plastic folie (of een schone theedoek).

Bak de worstenbroodjes met pit

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 9

    Plaats ondertussen een hittebestendige bak of kom met een laagje water onderin de oven (dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst). Verwarm de oven voor.

  2. Stap 10

    • 0,5 ei

    Bestrijk de Brabantse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.

  3. Stap 11

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 12

    Laat de Brabantse worstenbroodjes met pit afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.