Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brabantse worstenbroodjes

Bij mij (als Brabo) altijd op voorraad! Met dit recept bak je maar liefst 30 worstenbroodjes. Lekker veel om te delen dus!

Bereiden

120 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

30 stuks

Deeg voorbereiden

  1. Stap 1

    • 200 g melk

    • 500 g bloem

    • 25 g gist

    • 9 g zout

    • 10 g basterdsuiker

    • 125 g boter

    Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Zorg ervoor dat de melk en boter op kamertemperatuur zijn.

  2. Stap 2

    Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai hiervan in 10 tot 15 minuten een soepel deeg.

  3. Stap 3

    Weeg stukjes van 30 gram van het deeg af en bol ze direct op. Wijf hiervoor over het werkblad en maak zo mooie bolletjes.

  4. Stap 4

    Laat de bolletjes 30 minuten rusten op een warme plek.

    Deeg laten rijzen

    Ik zet de bolletjes altijd in de oven bij 40°C, dat werkt perfect!

Broodjesvulling maken

  1. Stap 5

    • 750 g gehakt (half-om-half)

    • 2 eieren

    • 75 g paneermeel

    • 1 tl paprikapoeder

    • 1 tl kerriepoeder

    • 1 el tomatenketchup

    • 1 tl zachte mosterd

    • Snufje zout ( en peper)

    Meng alle ingredienten voor de vulling in een kom. Weeg ook hiervan porties van 30 gram af. Vorm van ieder portie een worstje, bewaar eventueel in de koeling.

Worstenbroodjes bereiden

  1. Stap 6

    Bestijf het werkblad met een beetje bloem en rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit.

  2. Stap 7

    Leg een worstje op het plakje deeg en vouw de zijkanten een beetje over het worstje heen. De boven- en onderkant van het deeg knijp je tegen elkaar aan. Dus niet overlappen!

  3. Stap 8

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol de worstenbroodjes even na en leg ze hierna op de bakplaat met de vouwrand naar beneden.

  4. Stap 9

    • 1 eidooier

    Bestrijk licht met het eigeel en laat de broodjes 60 minuten narijzen op kamertemperatuur (of zoals ik altijd doe in de oven op 40°C).

Worstenbroodjes bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 10

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 11

    Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met het eigeel.

  3. Stap 12

    Bak de worstenbroodjes in ongeveer 18 á 20 minuten gaar en goudbruin op de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.