Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Dit recept is van: Danna

  1. worstenbrood
Item 1 of 1
Brabantse worstenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Bij mij (als Brabo) altijd op voorraad! Met dit recept bak je maar liefst 30 worstenbroodjes. Lekker veel om te delen dus!

120 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
30Porties
BroodWorstenbroodjeBorrelhapjesHartige recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    200 g
    Melk
  • Bloem
    500 g
    Bloem
  • Gedroogde gist
    25 g
    Gedroogde gist
  • Zout
    9 g
    Zout
  • Basterdsuiker
    10 g
    Basterdsuiker
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    750 g
    Gehakt
  • Ei
    2 null
    Ei

 

  •  
    75 g
    Paneermeel
  •  
    1 tl (theelepels)
    Paprikapoeder
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kerriepoeder
  •  
    1 el (eetlepels)
    Tomatenketchup
  •  
    1 tl (theelepels)
    Mosterd
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Peper
    Peper
  • Eidooier
    1 null
    Eidooier

Keukenspullen

  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg voorbereiden

Weeg alle ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af: melk (200 g), bloem (500 g), gist (25 g), zout (9 g), basterdsuiker (10 g), boter (125 g). Zorg ervoor dat de melk en boter op kamertemperatuur zijn. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai hiervan in 10 tot 15 minuten een soepel deeg.

Weeg stukjes van 30 gram van het deeg af en bol ze direct op. Wrijf hiervoor over het werkblad en maak zo mooie bolletjes.

Laat de bolletjes 30 minuten rusten op een warme plek.

Deeg laten rijzen

Ik zet de bolletjes altijd in de oven bij 40°C, dat werkt perfect!

2. Broodjesvulling maken

Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom: gehakt (750 g, half-om-half), eieren (2 stuks), paneermeel (75 g), paprikapoeder (1 tl), kerriepoeder (1 tl), tomatenketchup (1 el), zachte mosterd (1 tl) en een snufje zout en peper. Weeg ook hiervan porties van 30 gram af. Vorm van ieder portie een worstje, bewaar eventueel in de koeling.

3. Worstenbroodjes bereiden

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit.

Leg een worstje op het plakje deeg en vouw de zijkanten een beetje over het worstje heen. De boven- en onderkant van het deeg knijp je tegen elkaar aan. Dus niet overlappen!

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol de worstenbroodjes even na en leg ze hierna op de bakplaat met de vouwrand naar beneden.

Bestrijk licht met het eigeel en laat de broodjes 60 minuten narijzen op kamertemperatuur (of zoals ik altijd doe in de oven op 40°C).

4. Worstenbroodjes bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 210°C).

Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met het eigeel.

Bak de worstenbroodjes in ongeveer 18 á 20 minuten gaar en goudbruin op de bakplaat iets onder het midden van de oven.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.