Dit traditionele Brabantse worstenbroodje maak je extra lekker en luchtig door bier toe te voegen in plaats van water. Met mijn favoriete bier voeg ik zo ook extra smaak van gist, hop en mout aan het deeg toe!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de witbrood mix uit het pak Koopmans Witbrood en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het bier (275 ml) handwarm toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed met de handen het deeg nogmaals goed door. Laat nog 15 minuten narijzen voor die extra luchtige Brabantse worstenbroodjes met bier.
Voeg de gehaktkruiden (0.5 zakje) aan het gehakt (250 g) toe. Voor de liefhebbers kneden we er wat extra Italiaanse kruiden (1 el) door. Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.
Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier, op een met bloem bestoven werkblad, bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen. Klop een ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van elk broodje met wat ei. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met wat plasticfolie.
Terwijl de broodjes narijzen verwarm je de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de worstenbroodjes met bier in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met bier op een rooster wat afkoelen. Warm erg lekker!