Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Brabants worstenbroodje met bier

Brabants worstenbroodje met bier

Dit recept is van: Marco

  1. Brabants worstenbroodjes met bier
Item 1 of 1
Brabants worstenbroodje met bier
info
Benodigdheden
Stappen

Dit traditionele Brabantse worstenbroodje maak je extra lekker en luchtig door bier toe te voegen in plaats van water. Met mijn favoriete bier voeg ik zo ook extra smaak van gist, hop en mout aan het deeg toe!

80 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
15Porties
WorstenbroodjeBrunchHapjesHartige receptenBierBorrelhapjesBroodVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  •  
    275 ml
    Bier (handwarm)
  •  
    250 g
    Gehakt

 

  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Italiaanse kruiden
    1 el (eetlepels)
    Italiaanse kruiden
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Plasticfolie
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bierdeeg maken

Doe de witbrood mix uit het pak Koopmans Witbrood en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het bier (275 ml) handwarm toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed met de handen het deeg nogmaals goed door. Laat nog 15 minuten narijzen voor die extra luchtige Brabantse worstenbroodjes met bier.

2. Worstjes maken

Voeg de gehaktkruiden (0.5 zakje) aan het gehakt (250 g) toe. Voor de liefhebbers kneden we er wat extra Italiaanse kruiden (1 el) door. Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Broodjes maken

Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier, op een met bloem bestoven werkblad, bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen. Klop een ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van elk broodje met wat ei. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met wat plasticfolie.

4. Worstenbroodjes bakken

Terwijl de broodjes narijzen verwarm je de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de worstenbroodjes met bier in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met bier op een rooster wat afkoelen. Warm erg lekker!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.