Marco

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brabants worstenbroodje met bier

Dit traditionele Brabantse worstenbroodje maak je extra lekker en luchtig door bier toe te voegen in plaats van water. Met mijn favoriete bier voeg ik zo ook extra smaak van gist, hop en mout aan het deeg toe!

Bereiden

80 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 stuks

Bierdeeg maken

  1. Stap 1

    • 25 g boter

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 275 ml bier (handwarm)

    Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom. Voeg het bier toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

  2. Stap 2

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Kneed met de handen het deeg nogmaals goed door. Laat nog 15 minuten narijzen voor die extra luchtige Brabantse worstenbroodjes met bier.

Worstjes maken

  1. Stap 4

    • 250 g gehakt

    • 0,5 zakje gehaktkruiden

    • 1 el Italiaanse kruiden

    Voeg de gehakt kruiden aan het gehakt toe. Voor de liefhebbers kneden we er wat extra Italiaanse kruiden door.

  2. Stap 5

    Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

Broodjes maken

  1. Stap 6

    Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier, op een met bloem bestoven werkblad, bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 7

    Klop een ei los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van elk broodje met wat ei.

  3. Stap 8

    Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met wat plastic folie.

Worstenbroodjes bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 9

    Terwijl de broodjes narijzen verwarm je de oven voor.

  2. Stap 10

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de worstenbroodjes met bier in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met bier op een rooster wat afkoelen. Warm erg lekker!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.