🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Brabants worstenbroodje met bier

Brabants worstenbroodje met bier

Dit recept is van: Marco

Brabants worstenbroodjes met bier
Brabants worstenbroodje met bier
Info Benodigdheden Stappen

Dit traditionele Brabantse worstenbroodje maak je extra lekker en luchtig door bier toe te voegen in plaats van water. Met mijn favoriete bier voeg ik zo ook extra smaak van gist, hop en mout aan het deeg toe!

80 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15 Porties
Worstenbroodje Brunch Hapjes Hartige recepten Bier Borrelhapjes Brood Vaderdag

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  •  
    275 ml
    Bier (handwarm)
  •  
    250 g
    Gehakt

 

  •  
    0.5 Zakje(s)
    Gehaktkruiden
  • Italiaanse kruiden
    1 el (eetlepels)
    Italiaanse kruiden
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    Plasticfolie
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Stappen

1. Bierdeeg maken

Doe de witbrood mix uit het pak Koopmans Witbrood en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het bier (275 ml) handwarm toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed met de handen het deeg nogmaals goed door. Laat nog 15 minuten narijzen voor die extra luchtige Brabantse worstenbroodjes met bier.

2. Worstjes maken

Voeg de gehaktkruiden (0.5 zakje) aan het gehakt (250 g) toe. Voor de liefhebbers kneden we er wat extra Italiaanse kruiden (1 el) door. Verdeel het gehakt in 15 stukjes en maak er rolletjes van.

3. Broodjes maken

Verdeel het gerezen deeg in 15 stukken en draai hier, op een met bloem bestoven werkblad, bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen. Klop een ei (1 stuks) los. Leg de Brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van elk broodje met wat ei. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met wat plasticfolie.

4. Worstenbroodjes bakken

Terwijl de broodjes narijzen verwarm je de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de worstenbroodjes met bier in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de Brabantse worstenbroodjes met bier op een rooster wat afkoelen. Warm erg lekker!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.