Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bounty bonbons

Als je deze bonbons met je ogen dicht proeft, waan je je op zo’n eiland met witte stranden, palmbomen en een subtropische zee, believe me! Eigenlijk zijn ze te simpel om te maken, dus wat mij betreft ideaal als je niet zo veel tijd hebt, maar wel zin in wat lekkers. Voor mij zit de uitdaging in de bovenkant: die chocolate chips zo strak mogelijk neerleggen. Maar je mag er best wat creatiefs van maken hoor!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 stuks

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    Bekleed de bakvorm met bakpapier

Het deeg maken

  1. Stap 2

    • 1 blik gecondenseerde melk

    • 275 g kokosrasp

    • 180 g poedersuiker

    • 0.5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Doe de kokos, gecondenseerde melk, poedersuiker en vanille aroma in een kom. Meng dit tot een egaal mengsel. Het blijft lekker taai, dus daarom is het handig om een keukenmachine of mixer te gebruiken.

Bakvorm vullen

  1. Stap 3

    Doe de helft van het mengsel in de bakvorm en strijk het glad met een natte lepel.

  2. Stap 4

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Strooi de helft van de chocolate chips over de eerste laag en druk deze aan.

  3. Stap 5

    Verdeel de rest van het kokosmengsel over de onderste laag en strijk het weer glad.

Decoreren

  1. Stap 6

    Druk nu de rest van de chocolate chips in het kokosmengsel. Dit kan heel netjes in strakke lijnen, maar je kunt er natuurlijk ook iets creatiefs van maken.

Op laten stijven

  1. Stap 7

    Pak de bakvorm in huishoudfolie in en laat het tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

Kokosblokjes snijden

  1. Stap 8

    Haal de bakvorm uit de koelkast en snijd er mooie blokjes van. Eet smakelijk!

    TIP: voor kinderen is het leuk om er domino steentjes van te maken

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.