Hartverwarmend recept voor boterkoek met blauwe bessen. Mmmmm...
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 175°C). Vet de springvorm in met boter of een bakspray.
Roer de boter (200 g) zacht in een beslagkom en klop een ei los. Voeg de mix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei toe aan de boter.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Doe het deeg in de vorm en druk het deeg met de bolle kant van een natte lepel in de vorm.
Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
Leg in het midden van de vorm de blauwe bessen in de vorm van een hart en druk deze een beetje in het deeg.
Bak de boterkoek in ca 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de boterkoek ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de vorm verwijdert.