Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade

Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade

Dit recept is van: Annet

  1. Boterkoek met frambozen, witte chocolade en citroen
Item 1 of 1
Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Deze boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade is allesbehalve gewoon! Frisse citroen, sappige frambozen en romige witte chocolade zorgen voor een smaakexplosie waar je blij van wordt. Hij is makkelijk te maken, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect voor bij de koffie of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. Waarschuwing: één stukje is nooit genoeg! 🍋

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Zoete receptenBoterkoekFrambozenWitte chocoladeCitroen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boterkoek
    1 pak(ken)
    Koopmans Boterkoek
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  •  
    1 Stuk(s)
    Ei (M)
  • Frambozen (diepvries)
    75 g (gram)
    Frambozen (diepvries)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Citroenrasp
    1 el (eetlepels)
    Citroenrasp

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade - ingrediënten >
Item 1 of 1

1. Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 165 graden (hete lucht) 180 graden (elektrische oven) stand 3-4 (gasoven)

Vet de vorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv,. Dr. Oetker). Klop het ei los in een kommetje.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade>
Item 1 of 1

2. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade maken

Mix met de mixer met deeghaken de roomboter (200 g) zacht in een beslagkom. Voeg daarna de boterkoekmix, de grof gehakte witte chocolade (75 g). citroenrasp (1 el) en 2/3 van het losgeklopte ei toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Doe de helft van het deeg in de bakvorm en verdeel het deeg met de bolle kant van een natte lepel over de vorm.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade >
Item 1 of 1

3.

Verdeel de frambozen gelijkmatig over de onderste laag deeg en druk ze zachtjes aan, zodat ze een beetje in het deeg zinken. Leg vervolgens de tweede helft van het deeg voorzichtig bovenop de frambozen en druk het lichtjes aan om alles goed op zijn plaats te houden.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade>
Item 1 of 1

4.

Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei. Trek met een vork schuine lijnen in het deeg, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

Bak de boterkoek in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de boterkoek circa 1 uur afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.