Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade

Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade

Dit recept is van: Annet

  1. Boterkoek met frambozen, witte chocolade en citroen
Item 1 of 1
Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade is rijk van smaak en toch fris. De romige witte chocolade past mooi bij de lichte citroensmaak. De frambozen geven iedere hap iets sappigs en fruitigs. Perfect voor bij de koffie of als zoete afsluiter na een etentje.

In dit boterkoek recept maak je een klassiek deeg met zachte roomboter, suiker en bloem. Meng er citroenrasp door en spatel de stukjes witte chocolade erdoor. Druk het deeg in de vorm en verdeel de frambozen erover. Strijk de bovenkant glad en bak tot de rand licht kleurt en de boterkoek stevig aanvoelt.

Laat de boterkoek even afkoelen in de vorm en snijd daarna in punten of blokjes. Serveer boterkoek met citroen en frambozen op kamertemperatuur, dan komt de smaak het best naar voren. Bewaar de rest afgedekt, zo blijft de boterkoek een paar dagen lekker.

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
Zoete receptenBoterkoekFrambozenWitte chocoladeCitroen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boterkoek
    1 pak(ken)
    Koopmans Boterkoek
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  •  
    1 Stuk(s)
    Ei (M)
  • Frambozen (diepvries)
    75 g (gram)
    Frambozen (diepvries)
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Citroenrasp
    1 el (eetlepels)
    Citroenrasp

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade - ingrediënten >
Item 1 of 1

1. Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 165 graden (hete lucht) 180 graden (elektrische oven) stand 3-4 (gasoven)

Vet de vorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv,. Dr. Oetker). Klop het ei los in een kommetje.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade>
Item 1 of 1

2. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade maken

Mix met de mixer met deeghaken de roomboter (200 g) zacht in een beslagkom. Voeg daarna de boterkoekmix, de grof gehakte witte chocolade (75 g). citroenrasp (1 el) en 2/3 van het losgeklopte ei toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Doe de helft van het deeg in de bakvorm en verdeel het deeg met de bolle kant van een natte lepel over de vorm.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade >
Item 1 of 1

3.

Verdeel de frambozen gelijkmatig over de onderste laag deeg en druk ze zachtjes aan, zodat ze een beetje in het deeg zinken. Leg vervolgens de tweede helft van het deeg voorzichtig bovenop de frambozen en druk het lichtjes aan om alles goed op zijn plaats te houden.

  1. Boterkoek met citroen, frambozen en witte chocolade>
Item 1 of 1

4.

Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei. Trek met een vork schuine lijnen in het deeg, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

Bak de boterkoek in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de boterkoek circa 1 uur afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Toegankelijkheidsverklaring

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.