Een hartig hapje met garnalen; de lekkere grote scampi of de kleinere Noorse garnalen. In een evenwichtige combinatie met tomaat, lente ui en dille.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bevroren deeglapjes uit het pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter van elkaar en verwijder de folie. Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm de oven voor ( elektrisch 220°C / hetelucht 180°C).
Kerf de tomaten (4 stuks) in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Hak de lente-uitjes (2 stuks) fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie (1 el), peper en zout. Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met een losgeklopt ei (1 stuk). Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij. Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met dille (2 tl). Verwijder eventueel de schaal van de grote garnalen (20 stuks) en leg ze op de vierkantjes. Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer ze warm of koud.
In plaats van grote garnalen kun je ook kleinere garnalen gebruiken. Verdubbel in dat geval de hoeveelheid.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.