Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Borrelhapjes met grote garnalen

Een hartig hapje met garnalen; de lekkere grote scampi of de kleinere Noorse garnalen. In een evenwichtige combinatie met tomaat, lente ui en dille.

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

40 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren deeglapjes van elkaar en verwijder de folie.

  2. Stap 2

    Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. Snijd de plakjes in vieren en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor.

Borrelhapjes maken

  1. Stap 4

    • 4 tomaat

    Kerf de tomaten in en leg ze 10 seconden in water. Verwijder de velletjes, snijd ze in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

  2. Stap 5

    • 2 lente-uitjes

    • 1 el olijfolie

    • Peper

    • Zout

    Hak de lente-uitjes fijn. Meng de stukjes tomaat met de lente-uitjes, olijfolie, peper en zout.

  3. Stap 6

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de bladerdeegvierkantjes met ei. Leg op elk vierkantje een bergje tomaat, maar houd 1 cm van de zijkant vrij.

  4. Stap 7

    • 2 tl dille

    • 20 scampi (of 40 Noorse garnalen)

    Bestrooi de bladerdeegvierkantjes met dille. Verwijder eventueel de schaal van de scampi en leg ze op de vierkantjes.

  5. Stap 8

    Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer ze warm of koud.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.