Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bokkenpootjes

Dit is nou zo'n koekjes recept dat zelfgemaakt veel lekkerder is dan kant-en-klaar uit de winkel. Met dit recept kun je zelf bokkepootjes maken. Het 'koekje' maak je van opgeklopt eiwit en de vulling van banketbakkersroom!

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

Bokkepootjes deeg

  1. Stap 2

    • 4 eieren

    • 185 g suiker

    • Snufje zout

    Klop de eiwitten stijf en voeg in delen de suiker en een snufje zout toe.

  2. Stap 3

    • 65 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 40 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Spatel het amandelmeel door het eiwitmengsel. Zeef de bloem boven het beslag en meng het goed.

  3. Stap 4

    • 80 g Dr. Oetker Amandelschaafsel (geschaafd)

    Schep het bokkepootjesbeslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is. Leg het bakpapier op de bakplaat. Spuit er 20 koekjes op, garneer met de geschaafde amandelen.

  4. Stap 5

    Bak de bokkepootjes 15-20 minuten af in de oven. Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de bokkepootjes uit de oven komen. Zo voorkom je dat de bokkepootjes verder garen.

Banketbakkersroom

  1. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe 400 ml water en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 7

    Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

  3. Stap 8

    Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast en vul de bokkepootjes met de room.

Chocolade smelten

  1. Stap 9

    Schep de banketbakkersroom  in een spuitzak en spuit laagjes op een bokkenpootjes helft en druk er een tweede bokkenpootje tegenaan.

  2. Stap 10

    • 200 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au-bain-marie en doop de bokkepootjes erin en schud de overtollige chocolade er zorgvuldig af.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.