Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blueberry muffins

Een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z'n Engels. Het originele Engelse recept met karnemelk.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Zet de papieren Cakevormpjes in de muffinplaat.

Muffinbeslag maken

  1. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 250 g bloem

    • 200 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    • Mespuntje zout

    Meng bloem, backin, suiker, vanillesuiker en zout in een kom.

  2. Stap 3

    • 2 eieren

    • 100 ml karnemelk

    • 150 ml zonnebloemolie

    Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig muffins beslag.

  3. Stap 4

    • 150 g blauwe bessen

    • 75 g bosbessen

    Schep blauwe bessen en de bosbessenjam door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.

  4. Stap 5

    • 150 g blauwe bessen

    Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer de Blueberry Muffins met de overige blauwe bessen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.