Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Blueberry muffins

Blueberry muffins

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Vanille cake
Item 1 of 1
Blueberry muffins
info
Benodigdheden
Stappen

Een klassieker: Blueberry Muffins. Muffins op z'n Engels. Het originele Engelse recept met karnemelk.

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Cupcakes & muffinsCakeMuffinsBlauwe bessenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Bloem
    250 g
    Bloem
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 null
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout

 

  • Ei
    2 null
    Ei
  • Karnemelk
    100 ml
    Karnemelk
  • Zonnebloemolie
    150 ml
    Zonnebloemolie
  • Blauwe bessen
    300 g
    Blauwe bessen
  • Bosbessen
    75 g
    Bosbessen

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C). Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm

2. Muffinbeslag maken

Meng bloem (250 g), Backin bakpoeder (1 zakje), suiker (200 g), vanillesuiker (2 zakjes) en het mespuntje zout in een kom.

Klop de eieren (2 stuks) los met de zonnebloemolie (150 ml) en karnemelk (100 ml) en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig muffinbeslag.

Schep blauwe bessen (150 g) en de bosbessenjam (75 g) door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn.

Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer de blueberry muffins met de overige blauwe bessen (150g).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.