Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Blondies met karamel

Blondies met karamel

Dit recept is van: Annet

  1. Blondies met karamel
Item 1 of 1
Blondies met karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Bak je blij met dit geweldige recept voor de smeuïgste blondies! Blondies zijn de lichte tegenhangers van brownies, gemaakt met bruine suiker die zorgt voor een heerlijk rijke karamel- en botersmaak met een prachtige gouden kleur. Drizzle er wat zelfgemaakte karamelsaus overheen voor die extra karamelkick. Dus heb je zin in zoet? Pak je spatel en duik de keuken in voor deze heerlijke blondies!

15 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
14Porties
Karamelsaus maken

Voor dit recept gebruik je maar de helft van een blikje gecondenseerde melk. Mocht je je afvragen wat je met de rest kunt doen, overweeg dan om het hele recept te verdubbelen! Maak een extra portie karamel en bewaar deze in een goed afgesloten potje in de koelkast. Deze karamelsaus is heerlijk om later over desserts, zoals ijs, pannenkoeken of taart te gieten. Zo verspil je niets en heb je altijd een lekkere topping bij de hand!

De ingrediënten zijn als volgt:

  • Boter: 320 gram

  • Basterdsuiker: 120 gram

  • Gecondenseerde melk: 1 heel blik (meestal ongeveer 397 gram)

Zoete receptenKaramel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    140 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Suiker (fijne)
    180 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Baking soda
    0.5 tl (theelepels)
    Baking soda
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Ei (groot)
    1 null
    Ei (groot)
  • Bloem
    160 g (gram)
    Bloem

 

  • Witte chocolade
    210 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    60 g (gram)
    Gemengde noten
  • Dr. Oetker Chocolate Chips Witte chocolade
    100 g (gram)
    Dr. Oetker Chocolate Chips Witte chocolade
  • Boter
    80 g (gram)
    Boter
  • Lichtbruine basterdsuiker
    30 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Gecondenseerde melk
    0.5 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
    Spuitzak (met verschillende spuitmondjes naar keuze)
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiding

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bekleed de bakvorm met twee stroken bakpapier die uitsteken boven de vorm. Zodat de blondies na het bakken uit de vorm kunnen met een bakpapier-lift.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 160 graden (hete lucht) 175 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)

2. Blondies maken

Smelt voorzichtig de witte chocolade (210 g) au bain-marie.

Klop de boter (140 g), suiker (180), zout (1/2 tl) en vanille extract (1 tl) luchtig. Voeg het ei (1) toe en mix door totdat deze is opgenomen.

Spatel de bloem (160 g) en de baking sode (0.5 tl)door het beslag, vervolgens de gesmolten chocolade en als laatste de noten (60 g naar keuze) en witte chocolade chips (100 g).

3. Blondies bakken

Stort het beslag in een brownievorm of ovenschaal. Bak de blondies gaar in ongeveer 35 minuten.

Laat de blondies afkoelen in de vorm.

4. Karamelsaus maken

Smelt de boter (160 g) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker (60 g) en de gecondenseerde melk (1/2 blik) erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

5. Blondies met karamel maken

Doe wat karamel in een spuitzak (of gebruik een theelepel) en decoreer de blondies. Maak het af met fijngehakte hazelnootjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.