Bak je blij met dit geweldige recept voor de smeuïgste blondies! Blondies zijn de lichte tegenhangers van brownies, gemaakt met bruine suiker die zorgt voor een heerlijk rijke karamel- en botersmaak met een prachtige gouden kleur. Drizzle er wat zelfgemaakte karamelsaus overheen voor die extra karamelkick. Dus heb je zin in zoet? Pak je spatel en duik de keuken in voor deze heerlijke blondies!
Voor dit recept gebruik je maar de helft van een blikje gecondenseerde melk. Mocht je je afvragen wat je met de rest kunt doen, overweeg dan om het hele recept te verdubbelen! Maak een extra portie karamel en bewaar deze in een goed afgesloten potje in de koelkast. Deze karamelsaus is heerlijk om later over desserts, zoals ijs, pannenkoeken of taart te gieten. Zo verspil je niets en heb je altijd een lekkere topping bij de hand!
De ingrediënten zijn als volgt:
Boter: 320 gram
Basterdsuiker: 120 gram
Gecondenseerde melk: 1 heel blik (meestal ongeveer 397 gram)
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Bekleed de bakvorm met twee stroken bakpapier die uitsteken boven de vorm. Zodat de blondies na het bakken uit de vorm kunnen met een bakpapier-lift.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 160 graden (hete lucht) 175 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)
Smelt voorzichtig de witte chocolade (210 g) au bain-marie.
Klop de boter (140 g), suiker (180), zout (1/2 tl) en vanille extract (1 tl) luchtig. Voeg het ei (1) toe en mix door totdat deze is opgenomen.
Spatel de bloem (160 g) en de baking sode (0.5 tl)door het beslag, vervolgens de gesmolten chocolade en als laatste de noten (60 g naar keuze) en witte chocolade chips (100 g).
Stort het beslag in een brownievorm of ovenschaal. Bak de blondies gaar in ongeveer 35 minuten.
Laat de blondies afkoelen in de vorm.
Smelt de boter (160 g) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker (60 g) en de gecondenseerde melk (1/2 blik) erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.
Doe wat karamel in een spuitzak (of gebruik een theelepel) en decoreer de blondies. Maak het af met fijngehakte hazelnootjes.