Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blondie

Een blondies is een brownie, maar dan met witte chocolade. Deze is extra lekker gemaakt met frambozen en amandelen!

Bereiden

10 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

9 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.

Blondie maken

  1. Stap 3

    • 120 g roomboter

    Smelt de boter in de steelpan op laag vuur.

  2. Stap 4

    • 0,5 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

    • 180 g lichtbruine basterdsuiker

    • 1 ei

    Meng de gesmolten boter met het ei, lichtbruine basterdsuiker en amandel aroma tot het een glad geheel is.

  3. Stap 5

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    • 130 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Meng de Backin door de Kristalbloem. Voeg deze bloem vervolgens bij het botermengsel en meng dit tot het een geheel is.

  4. Stap 6

    • 160 g witte chocolade

    Hak de witte chocolade in stukjes. Spatel de witte chocolade door het Blondie beslag.

  5. Stap 7

    • 150 g frambozen

    • 40 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Verdeel het Blondie beslag over de bakvorm en verdeel de frambozen en het amandelschaafsel over de Blondie.

Blondies bakken

  1. Stap 8

    Bak de Blondie in ongeveer 30 minuten goudbruin. De Blondie mag nog een beetje smeuïg zijn.

  2. Stap 9

    • Poedersuiker (om te bestrooien)

    Als de Blondie is afgekoeld verdeel je hem in stukjes. Serveer de Blondie met een beetje poedersuiker erover.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.