Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bloementuintje cupcakes

Daar wordt je toch vrolijk van: maak een gezellig bloementuintje. Leuk als kindertraktatie!

Bereiden

40 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Cupcakes bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  • 100 g boter

  • 2 eieren

  Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  • 100 ml melk

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

  Doe de mix, de eieren , de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes

 3. Stap 3

  Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamrde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

Bloemblaadjes van marsepein

 1. Stap 4

  • Marsepein (groen)

  Kneed de helft van de groene marsepein soepel. Bestrooi het werkblad met een beetje poedersuiker. Verdeel de groene marsepein in twee stukken en rol beide uit tot een lap met een dikte van 3 mm.

 2. Stap 5

  Snijd er met een puntig mesje 12, 18 of 24 bladvormige figuurtjes uit (ca. 4 cm lengte en op het breedste stuk ca. 1 ½ cm breed). Trek er met een satéprikker voorzichtig bladnerven in. Knip het scherpe puntje van de cocktailprikkers af. Leg de blaadjes met de nerven naar beneden op een snijplank en duw in elk blaadje voorzichtig een cocktailprikker, zodat deze aan de onderkant van het blad uitsteekt. Knip de satéprikkers doormidden, knip het scherpe puntje eraf, en steek er een bloemsnoepje op.

Bloemtuintje cupcakes versieren

 1. Stap 6

  • 1 zakje Dr. Oetker Zachte Topping wit

  Spuit op elk cupcake een toef Dr. Oetker Cupcake Topping en strijk het met een glad mes uit.

 2. Stap 7

  • Krokovlokken (Venz)

  • 12 bloemsnoepjes (zacht)

  Strooi de chocoladevlokken op een bord, (verwijder de kroko-figuurtjes) en dip de cupcakes in de vlokken. Steek in elke cupcake een bloemsnoepje en 1 of 2 bloemblaadjes van marsepein.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.