Een goed gevulde zomerse fruittaart met blauwe bessen, amandelspijs en banketbakkersroom. Vrij eenvoudig om te bereiden en toch geef je de banketbakker het nakijken...
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).
Klop een ei los. Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg de appeltaartmix en 2/3e van het losgeklopt ei toe. Bewaar de rest van het losgeklopte ei voor een volgende stap.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.
Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast leggen.
Neem de rest van wat er over is van het losgeklopte ei. Meng dit goed door het amandelspijs. Bekleed met dit soepele spijs de bodem van de taart. Druk aan met de achterkant van een lepel.
Neem het bakpapier. Maak een prop van het bakpapier, maak dit vervolgens weer plat en druk het losjes in de vorm. Stort de bakbonen op het bakpapier. Hiermee ga je 'blind bakken'.
Plaats de taartvorm met het bakpapier en de steunvulling 25 minuten in de oven. Haal vervolgens het bakpapier weg en bak de taartbodem nu in nog eens ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Blind bakken is voorbakken met een steunvulling. Zo bak je een kuipje dat je vervolgens opvult. Bijvoorbeeld met koelverse ingrediënten zoals in dit recept.
Doe de melk (250 ml) en de helft van het zakje banketbakkersmix in een kom. Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Vul de taartbodem met de opgesteven banketbakkersroom. Verdeel de blauwe bessen (400 g) over de taart met de banketbakkersroom en zeef er wat poedersuiker over om het mooi af te maken.