🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Blauwe bessentaart

Blauwe bessentaart

Dit recept is van: Annet

Blauwe bessentaart
Blauwe bessentaart
Info Benodigdheden Stappen

Een goed gevulde zomerse fruittaart met blauwe bessen, amandelspijs en banketbakkersroom. Vrij eenvoudig om te bereiden en toch geef je de banketbakker het nakijken...

25 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-8 Porties
Amandelspijs Banketbakkersroom Blauwe bessen Taart Verjaardag Thema recepten
3
5 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    1
    Ei
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    100 g
    Dr. Oetker Amandelspijs

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Blauwe bessen
    400 g
    Blauwe bessen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakbonen
    Bakbonen
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Neem de bijgeleverde bakvaste vorm uit het pak en vouw deze volgens de instructies die erop vermeld staan. Plaats de bakvorm direct op de bakplaat.

2. Deeg maken

Klop een ei los. Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg de appeltaartmix en 2/3e van het losgeklopt ei toe. Bewaar de rest van het losgeklopte ei voor een volgende stap.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.

Plakkerig deeg?

Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast leggen.

3. Spijsvulling maken

Neem de rest van wat er over is van het losgeklopte ei. Meng dit goed door het amandelspijs. Bekleed met dit soepele spijs de bodem van de taart. Druk aan met de achterkant van een lepel.

4. Blind bakken

Neem het bakpapier. Maak een prop van het bakpapier, maak dit vervolgens weer plat en druk het losjes in de vorm. Stort de bakbonen op het bakpapier. Hiermee ga je 'blind bakken'.

Plaats de taartvorm met het bakpapier en de steunvulling 25 minuten in de oven. Haal vervolgens het bakpapier weg en bak de taartbodem nu in nog eens ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Blind bakken?

Blind bakken is voorbakken met een steunvulling. Zo bak je een kuipje dat je vervolgens opvult. Bijvoorbeeld met koelverse ingrediënten zoals in dit recept.

5. Taartbodem vullen

Doe de melk (250 ml) en de helft van het zakje banketbakkersmix in een kom. Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

Vul de taartbodem met de opgesteven banketbakkersroom. Verdeel de blauwe bessen (400 g) over de taart met de banketbakkersroom en zeef er wat poedersuiker over om het mooi af te maken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.