Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Blauwe bessentaart

Een goed gevulde zomerse fruittaart met blauwe bessen, amandelspijs en banketbakkersroom. Vrij eenvoudig om te bereiden en toch geef je de banketbakker het nakijken...

Bereiden

25 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  • 1 pak Koopmans Klein appeltaartje

  Neem de bijgeleverde bakvaste vorm uit het pak en vouw deze volgens de instructies die erop vermeld staan. Plaats de bakvorm direct op de bakplaat.

Deeg, spijsvulling en blind bakken

 1. Stap 3

  • 100 g boter (kamertemperatuur)

  • 1 ei

  Klop een ei los. Roer de boter zacht in een beslagkom, en voeg de helft van het losgeklopt ei en de appeltaartmix toe. Bewaar de rest van het losgeklopte ei voor een volgende stap.

 2. Stap 4

  Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

 3. Stap 5

  Bekleed met het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.

  Plakkerig deeg?

  Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast leggen.

 4. Stap 6

  • 100 g Dr. Oetker Amandelspijs

  Neem de helft van wat er over is van het losgeklopte ei. Meng dit goed door het amandelspijs. Bekleed met dit soepele spijs de bodem van de taart. Druk aan met de achterkant van een lepel.

 5. Stap 7

  Neem het bakpapier. Maak een prop van het bakpapier, maak dit vervolgens weer plat en druk het losjes in de vorm. Stort de bakbonen of -rijst op het bakpapier. Hiermee ga je 'blind bakken'.

  Blind bakken?

  Blind bakken is voorbakken met een steunvulling. Zo bak je een kuip of kuipje die je vervolgens opvult. Bijvoorbeeld met koelverse ingrediënten zoals hier.

 6. Stap 8

  Plaats de taartvorm met het bakpapier en de steunvulling 25 minuten in de oven. Haal vervolgens het bakpapier weg en bak de taartbodem nu in nog eens ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Taartbodem vullen

 1. Stap 9

  • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

  • 250 ml melk

  Doe de melk en de helft van het zakje banketbakkersmix in een kom. Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

 2. Stap 10

  Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

 3. Stap 11

  Vul de taartbodem met de opgesteven banketbakkersroom.

 4. Stap 12

  • 400 g blauwe bessen

  • Poedersuiker

  Verdeel de blauwe bessen over de taart met de banketbakkersroom en zeef wat poedersuiker erover om het mooi af te maken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.