Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeegstengels met chocolade

Lekker makkelijke en knapperige snack voor de echte chocoholics: bladerdeegstengels met chocopasta. De oven in, afkoelen en... aanvallen!

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 stengels

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 10 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    • 5 el chocoladepasta

    Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwijder het folie van de plakjes bladerdeeg en bestrijk de plakjes als ze nog bevroren zijn met de chocoladepasta.

Bladerdeegstengels maken

  1. Stap 3

    Als de plakjes ontdooid zijn rol je ze strak op. Snijd het rolletje door de helft. Snijd deze 2 helften ook door midden. Plak 2 halve rolletjes aan elkaar en draai ze in tegen gestelde richting op

  2. Stap 4

    Rol daarna nog even het rolletje heen en weer zodat beide helften goed aan elkaar vast plakken. Leg het rolletje op het bakpapier. Herhaal dit met alle plakjes, houd wel ½ cm afstand er tussen.

  3. Stap 5

    • 1 ei

    • 1 el suiker

    Klopt het ei los en bestrijk de twisters met het ei. Strooi daarna een beetje suiker over de twisters.

Bladerdeegstengels bakken

  1. Stap 6

    Bak de bladerdeeg chocolade twisters in het midden van de oven gedurende 9-12 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 7

    Laat de twisters afkoelen voordat je ze serveert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.