Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bladerdeeglolly met banaan en pinda

Bladerdeeglolly met banaan en pinda

Dit recept is van: Koopmans

  1. Bladerdeeglolly met banaan en pinda
Item 1 of 1
Bladerdeeglolly met banaan en pinda
info
Benodigdheden
Stappen

Een leuke (kinder)traktatie! Bak bladerdeeglolly's gevuld met banaan en pindakaas. Ze zien er prachtig uit en zijn ook nog eens heeeel lekker ;-)

5 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
9Porties
KindertraktatiesBanaanBladerdeegPindaBorrelhapjesThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ahornsiroop
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Pindakaas
    3 el (eetlepels)
    Pindakaas

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Uitsteekvormpje (rond Ø6 cm)
    Uitsteekvormpje (rond Ø6 cm)
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online
  • Lollystokjes
    Lollystokjes
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Haal de bevroren bladerdeegplakjes (18 plakjes) van elkaar en laat 5 tot 10 minuten ontdooien. Snijd de banaan (2 stuks) in plakjes en meng de kaneel (2 tl) met de ahornsiroop (1 el) tot een glad mengsel. Klop in een bakje het ei (1 stuk) los.

2. Bladerdeeglolly's maken

Verwijder de folie van de bladerdeegplakjes. Druk uit elk plakje een rondje. Druk dan uit de helft van de ronde plakjes (dus 9 keer) een kleine ster in het midden. Leg de hele plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met pindakaas. Leg vervolgens vanuit het midden een lolly-stokje op de pindakaas. Beleg elke lolly met 4 plakjes banaan en bestrijk deze met het kaneel-ahornsiroopmengsel. Leg over iedere lolly een plakje bladerdeeg waaruit een ster is heen. Druk de zijkanten goed aan met behulp van een vork. Bestrijk de bladerdeeg lolly's met het ei-mengsel.

3. Banaanlolly's bakken

Bak de banaan-pindakaas bladerdeeglolly's in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.