🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Bladerdeeglolly met banaan en pinda

Bladerdeeglolly met banaan en pinda

Dit recept is van: Koopmans

Bladerdeeglolly met banaan en pinda
Bladerdeeglolly met banaan en pinda
Info Benodigdheden Stappen

Een leuke (kinder)traktatie! Bak bladerdeeglolly's gevuld met banaan en pindakaas. Ze zien er prachtig uit en zijn ook nog eens heeeel lekker ;-)

5 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
9 Porties
Kindertraktaties Banaan Bladerdeeg Verjaardag Pinda Borrelhapjes Thema recepten Bakken met kinderen

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    2 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Banaan
    2 stuk(s)
    Banaan
  •  
    1 el (eetlepels)
    Ahornsiroop
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Pindakaas
    3 el (eetlepels)
    Pindakaas

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Uitsteekvormpje (rond Ø6 cm)
    Uitsteekvormpje (rond Ø6 cm)
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online
  •  
    Lollystokje
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Haal de bevroren bladerdeegplakjes (18 plakjes) van elkaar en laat 5 tot 10 minuten ontdooien. Snijd de banaan (2 stuks) in plakjes en meng de kaneel (2 tl) met de ahornsiroop (1 el) tot een glad mengsel. Klop in een bakje het ei (1 stuk) los.

2. Bladerdeeglolly's maken

Verwijder de folie van de bladerdeegplakjes. Druk uit elk plakje een rondje. Druk dan uit de helft van de ronde plakjes (dus 9 keer) een kleine ster in het midden. Leg de hele plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met pindakaas. Leg vervolgens vanuit het midden een lolly-stokje op de pindakaas. Beleg elke lolly met 4 plakjes banaan en bestrijk deze met het kaneel-ahornsiroopmengsel. Leg over iedere lolly een plakje bladerdeeg waaruit een ster is heen. Druk de zijkanten goed aan met behulp van een vork. Bestrijk de bladerdeeg lolly's met het ei-mengsel.

3. Banaanlolly's bakken

Bak de banaan-pindakaas bladerdeeglolly's in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.