Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeglolly met banaan en pinda

Een leuke (kinder)traktatie! Bak bladerdeeglolly's gevuld met banaan en pindakaas. Ze zien er prachtig uit en zijn ook nog eens heeeel lekker ;-)

Bereiden

5 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

9 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 2 pakken Koopmans Bladerdeeg Roomboter (18 plakjes)

    Verwarm de oven voor. Haal 18 bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en laat 5 tot 10 minuten ontdooien.

  2. Stap 2

    • 2 bananen

    • 1 el ahornsiroop

    • 2 tl kaneel

    • 1 ei

    Snijd de banaan in plakjes en meng de kaneel met de ahornsiroop tot een glad mengsel. Klop in een bakje het ei los.

Bladerdeeglolly's maken

  1. Stap 3

    Verwijder de folie van de bladerdeegplakjes. Druk uit elk plakje een rondje. Druk dan uit de helft van de ronde plakjes (dus 9 keer) een kleine ster in het midden.

  2. Stap 4

    Leg de hele plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met pindakaas. Leg vervolgens vanuit het midden een lolly-stokje op de pindakaas.

  3. Stap 5

    Beleg elke lolly met 4 plakjes banaan en bestrijk deze met het kaneel-ahornsiroopmengsel.

  4. Stap 6

    Leg over iedere lolly een plakje bladerdeeg waaruit een ster is heen. Druk de zijkanten goed aan met behulp van een vork. Bestrijk de bladerdeeg lolly's met het ei-mengsel.

Banaanlolly's bakken

  1. Stap 7

    Bak de banaan-pindakaas bladerdeeglolly's in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

    Overgebleven bladerdeeg

    Maak lekkere kaasstengels van het overgebleven bladerdeeg. Zo heb je ook nog iets hartigs om uit te delen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.