Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Bitterkoekjestaart

Bitterkoekjestaart

Dit recept is van: Sieg

  1. Bitterkoekjestaart
Item 1 of 1
Bitterkoekjestaart
info
Benodigdheden
Stappen
Deze taart bedacht ik voor vaderdag. Ik vroeg mijn man welke smaken hij nou echt lekker vond. Hij noemde Amaretto, bitterkoekjes en marsepein. Daar ging ik even over brainstormen en daar kwam deze taart uit en dit is inmiddels echt de favoriet bij ons in huis. Het liefst kiezen ze deze taart elk weekend! Het ligt er altijd een beetje aan hoeveel tijd ik heb, maar dit is de makkelijke versie die weinig tijd kost en ook echt bijna net zo lekker is.
45 min.Bereidingstijd
25 min.Bak- of opstijftijd
Zoete receptenTaartBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor biscuit (dr. Oetker
  • Bakje chipolatapudding Mona
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

 

  • 3 el vanillesuiker
  • 8 bitterkoekjes
  • 150 gram blanke marsepein
  • 5 el amaretto

Keukenspullen

  • Springvorm 15 cm
  • Mixer
  • Garde

Stappen

Stap: 1

Bak de biscuit zoals aangegeven op de verpakking Snijd deze twee keer door als het afgekoeld is. Besprenkel de biscuitlagen met de amaretto

Stap: 2

Voor de vulling: klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Klop in een andere kom de mascarpone los. Doe de mascarpone bij de slagroom en klop kort nog even door totdat er geen klontjes meer zijn.

Stap: 3

Schep nu de chipolatapudding door de mascarpone slagroom en meng goed. Vul hiermee de taartlagen. Smeer de taart bovenop en aan de zijkanten af met dit heerlijke mengsel en houd nog wat over voor het spuiten van de toeven

Stap: 4

Rol de marsepein uit en snijd hier een cirkel uit voor bovenop de taart. Leg deze op de taart. Spuit acht toeven mascarponeroom en decoreer verder met de bitterkoekjes en de geschaafde chocola. Eet smakelijk!

Over dit recept

Dit recept is van Sieg

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.