Maak deze BBQ-cupcakes om alvast enthousiast te worden voor het barbecueweer dat eraan komt! Of maak deze stoere cupcakes voor Vaderdag als cadeautje. Heerlijk met chocoladepasta en jellybeans als worstjes op de grill.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes in een muffinblik. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).
Doe de Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (1 pak), de eieren (2 stuks), de melk (100 ml) en de boter of margarine (100 g) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Smeer de bovenkant van de cupcakes royaal in met de chocoladepasta en bestrooi ze met de rode sprinkels uit de Dr. Oetker Nederland Mix (1 strooibusje).
Rol de dropveters (2 rolletjes) af en haal de 2 veters uit elkaar, knip deze op maat en leg als een bbq rooster op de cupcakes.
Teken met een Dr. Oetker Decoratiestift (kleur) of met een eetbare stift grillstreepjes op de jellybeans of dropstaafjes en leg deze op het rooster van dropveter.
Als alternatief voor zelfgemaakte botercrème kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.