🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Banoffee pie

Banoffee pie

Dit recept is van: Danna

banoffee taart
Banoffee pie
Info Benodigdheden Stappen

Deze smakelijke banoffee pie met room, karamel, chocolade en natuurlijk bananen, is heel makkelijk te maken. Zonder bakken. Neem wel ruim de tijd om je dulce de leche te koken.

30 min. Bereidingstijd
120 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Taart Banaan Karamel Dulce de leche Thema recepten
3
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Maria biscuit
    200 g
    Maria biscuit
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    160 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Banaan
    2
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Pan
    Pan
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Mengkom
    2
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Begin met het maken van je dulce de leche. Dit doe je liefst een dag van tevoren. Leg het nog gesloten blik gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuurtje pruttelen, niet koken! Hierna laat je het blikje afkoelen.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapiertje.

2. Maak een chocoladekoekbodem

Verkruimel de koekjes (200 g) en de witte chocolade (100 g) in de keukenmachine of sla er stevig op met een deegroller.

Smelt de boter (160 g) in een pannetje. Neem hierna de pan van het vuur en voeg de koek- en chocoladekruimels toe.

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan. Dit werkt het beste met de achterkant van een lepel!

Zet de springvorm met de koekbodem in de vriezer tot de bodem stevig is geworden.

3. Banoffee pie-vulling

Als de gecondenseerde melk is afgekoeld mag de inmiddels stevige bodem, royaal besmeerd worden met de dulce de leche.

Bedek de dulce de leche met in plakjes gesneden banaan (2 bananen).

Roer de mascarpone met een lepel zacht in een kom.

Sla of klop in een andere kom de slagroom (100 ml) met de suiker (2 el) lobbig. Meng de slagroom beetje voor beetje met de mascarpone en schep deze op de banaan.

Rasp of schaaf de pure chocolade (50 g) en verdeel deze over de taart.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.