Deze smakelijke banoffee pie met room, karamel, chocolade en natuurlijk bananen, is heel makkelijk te maken. Zonder bakken. Neem wel ruim de tijd om je dulce de leche te koken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Begin met het maken van je dulce de leche. Dit doe je liefst een dag van tevoren. Leg het nog gesloten blik gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuurtje pruttelen, niet koken! Hierna laat je het blikje afkoelen.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapiertje.
Verkruimel de koekjes (200 g) en de witte chocolade (100 g) in de keukenmachine of sla er stevig op met een deegroller.
Smelt de boter (160 g) in een pannetje. Neem hierna de pan van het vuur en voeg de koek- en chocoladekruimels toe.
Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan. Dit werkt het beste met de achterkant van een lepel!
Zet de springvorm met de koekbodem in de vriezer tot de bodem stevig is geworden.
Als de gecondenseerde melk is afgekoeld mag de inmiddels stevige bodem, royaal besmeerd worden met de dulce de leche.
Bedek de dulce de leche met in plakjes gesneden banaan (2 bananen).
Roer de mascarpone met een lepel zacht in een kom.
Sla of klop in een andere kom de slagroom (100 ml) met de suiker (2 el) lobbig. Meng de slagroom beetje voor beetje met de mascarpone en schep deze op de banaan.
Rasp of schaaf de pure chocolade (50 g) en verdeel deze over de taart.