Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banoffee pie

Deze smakelijke banoffee pie met room, karamel, chocolade en natuurlijk bananen, is heel makkelijk te maken. Zonder bakken. Neem wel ruim de tijd om je dulce de leche te koken.

Bereiden

30 min

Baktijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 blik gecondenseerde melk

    Begin met het maken van je dulce de leche. Dit doe je liefst een dag van tevoren. Leg het nog gesloten blik gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuurtje pruttelen, niet koken! Hierna laat je het blikje afkoelen.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapiertje.

Maak een chocoladekoekbodem

  1. Stap 3

    • 200 g maria biscuit

    • 100 g witte chocolade

    Verkruimel de koekjes en de witte chocolade in de keukenmachine of sla er stevig op met een deegroller.

  2. Stap 4

    • 160 g boter

    Smelt de boter in een pannetje. Neem hierna de pan van het vuur en voeg de koek- en chocoladekruimels toe.

  3. Stap 5

    Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan. Dit werkt het beste met de achterkant van een lepel!

  4. Stap 6

    Zet de springvorm met de koekbodem in de vriezer tot de bodem stevig is geworden.

Banoffee pie vulling

  1. Stap 7

    Als de gecondenseerde melk is afgekoeld mag de inmiddels stevige bodem, royaal besmeerd worden met de dulce de leche.

  2. Stap 8

    • 2 bananen

    Bedek de dulce de leche met in plakjes gesneden banaan.

  3. Stap 9

    Roer de mascarpone met een lepel zacht in een kom.

  4. Stap 10

    • 100 ml slagroom

    • 2 el suiker

    Sla of klop in een andere kom de slagroom met de suiker lobbig. Meng de slagroom beetje voor beetje met de mascarpone en schep deze op de banaan.

  5. Stap 11

    • 50 g pure chocolade

    Rasp of schaaf de chocolade en verdeel deze over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.