Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Banoffee pie

Banoffee pie

Dit recept is van: Danna

  1. banoffee taart
Item 1 of 1
Banoffee pie
info
Benodigdheden
Stappen

Deze smakelijke banoffee pie met room, karamel, chocolade en natuurlijk bananen, is heel makkelijk te maken. Zonder bakken. Neem wel ruim de tijd om je dulce de leche te koken.

30 min.Bereidingstijd
120 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartBanaanKaramelDulce de lecheThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Maria biscuit
    200 g
    Maria biscuit
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    160 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Banaan
    2 null
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Pan
    Pan
  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Begin met het maken van je dulce de leche. Dit doe je liefst een dag van tevoren. Leg het nog gesloten blik gecondenseerde melk in een pan met water en zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer 2 uur op een laag vuurtje pruttelen, niet koken! Hierna laat je het blikje afkoelen.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapiertje.

2. Maak een chocoladekoekbodem

Verkruimel de koekjes (200 g) en de witte chocolade (100 g) in de keukenmachine of sla er stevig op met een deegroller.

Smelt de boter (160 g) in een pannetje. Neem hierna de pan van het vuur en voeg de koek- en chocoladekruimels toe.

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk gelijkmatig aan. Dit werkt het beste met de achterkant van een lepel!

Zet de springvorm met de koekbodem in de vriezer tot de bodem stevig is geworden.

3. Banoffee pie-vulling

Als de gecondenseerde melk is afgekoeld mag de inmiddels stevige bodem, royaal besmeerd worden met de dulce de leche.

Bedek de dulce de leche met in plakjes gesneden banaan (2 bananen).

Roer de mascarpone met een lepel zacht in een kom.

Sla of klop in een andere kom de slagroom (100 ml) met de suiker (2 el) lobbig. Meng de slagroom beetje voor beetje met de mascarpone en schep deze op de banaan.

Rasp of schaaf de pure chocolade (50 g) en verdeel deze over de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.