Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Banoffee Cheesecake Cupcakes

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Banaan Toffee Cheesecake Cupcakes
Item 1 of 1
Banoffee Cheesecake Cupcakes
info
Benodigdheden
Stappen

Een simpel rekensommetje: cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar!

40 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
6Porties
Cupcakes & muffinsMonChouBanaanKaramelCheesecakeKindertraktatiesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Boter (zacht)
    100 g
    Boter (zacht)
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit

 

  • MonChou®
    400 g
    MonChou®
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Karameltoffees (zacht)
    400 g (gram)
    Karameltoffees (zacht)
  • Zeezout (grofgemalen)
    1 el (eetlepels)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    6 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Plaats 6 cupcakevormpjes op de bakplaat.

2. Cupcakes maken

Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is.

Doe de mix (1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel), de eieren, de melk (100 ml) en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad cupcakebeslag.

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

Extra luchtig!

Als alle ingredienten op kamertemperatuur zijn worden de cupcakes lekker luchtig.

Stevige cupcakes

Als je de cupcakes bakt in een muffinbakblik bakken ze gelijkmatiger. Ze hebben dan allemaal dezelfde vorm.

Gaarproef

Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.

3. Karamelsaus maken

Doe ondertussen de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt.

4. Cupcakes vullen en decoreren

Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de karamelsaus in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je wat overhoudt voor over de topping.

Maak het glazuur (2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit) zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas (400 g MonChou), de zachte boter (100 g) en het vanille aroma (0,5 tl) in ongeveer 1 minuut met de mixer door elkaar tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan (2 stuks in plakjes) en decoreer de banoffee cupcakes met salted caramel vulling.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.