Een simpel rekensommetje: cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Plaats 6 cupcakevormpjes op de bakplaat.
Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is.
Doe de mix (1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel), de eieren, de melk (100 ml) en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad cupcakebeslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.
Als alle ingredienten op kamertemperatuur zijn worden de cupcakes lekker luchtig.
Als je de cupcakes bakt in een muffinbakblik bakken ze gelijkmatiger. Ze hebben dan allemaal dezelfde vorm.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Doe ondertussen de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt.
Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de karamelsaus in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je wat overhoudt voor over de topping.
Maak het glazuur (2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit) zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas (400 g MonChou), de zachte boter (100 g) en het vanille aroma (0,5 tl) in ongeveer 1 minuut met de mixer door elkaar tot je een stevige cheesecake topping krijgt.
Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan (2 stuks in plakjes) en decoreer de banoffee cupcakes met salted caramel vulling.