Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Een simpel rekensommetje: Cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar.

Bereiden

40 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats naar wens 6 of 12 cupcakevormpjes op de bakplaat. Je hebt genoeg beslag voor 12 cupcakes, maar met de genoemde ingrediënten kun je er maximaal 6 vullen en decoreren.

Cupcakes maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    • 2 eieren (op kamertemperatuur)

    Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

    Extra luchtig

    Als alle ingredienten op kamertemperatuur zijn worden de cupcakes lekker luchtig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 100 ml melk

    Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 5

    Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad cupcakebeslag.

  4. Stap 6

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

    Stevige cupcakes

    Als je de cupcakes bakt in een muffinbakblik bakken ze gelijkmatiger. Ze hebben dan allemaal dezelfde vorm.

  5. Stap 7

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

    Gaarproef

    De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

Cupcakes vullen en decoreren

  1. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

    Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je wat overhoudt voor over de topping.

  2. Stap 9

    • 100 g boter (zachte)

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit

    • 400 g MonChou (zacht en luchtig)

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma (halve theelepel)

    Maak het Glazuur Wit zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas, de zachte boter en het vanille aroma in ongeveer 1 minuut met de mixer door elkaar tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

  3. Stap 10

    • 2 bananen (in plakjes)

    Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan en decoreer de banoffee cupcakes met salted caramel vulling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.