🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Banoffee Cheesecake Cupcakes

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Dit recept is van: Bakken.nl

Banaan Toffee Cheesecake Cupcakes
Banoffee Cheesecake Cupcakes
Info Benodigdheden Stappen

Een simpel rekensommetje: cupcakes + banaan + roomkaas + karamel = onweerstaanbaar!

40 min. Bereidingstijd
22 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Cupcakes & muffins MonChou Banaan Karamel Cheesecake Kindertraktaties Thema recepten
4
4 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Boter (zacht)
    100 g
    Boter (zacht)
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit

 

  • MonChou®
    400 g
    MonChou®
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    0.5 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Banaan
    2 Stuk(s)
    Banaan
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Karameltoffees (zacht)
    400 g (gram)
    Karameltoffees (zacht)
  • Zeezout (grofgemalen)
    1 el (eetlepels)
    Zeezout (grofgemalen)

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    6 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Plaats 6 cupcakevormpjes op de bakplaat.

2. Cupcakes maken

Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en de boter (100 g) zacht is.

Doe de mix (1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel), de eieren, de melk (100 ml) en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad cupcakebeslag.

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

Extra luchtig!

Als alle ingredienten op kamertemperatuur zijn worden de cupcakes lekker luchtig.

Stevige cupcakes

Als je de cupcakes bakt in een muffinbakblik bakken ze gelijkmatiger. Ze hebben dan allemaal dezelfde vorm.

Gaarproef

Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.

3. Karamelsaus maken

Doe ondertussen de slagroom (200 ml) en de karameltoffees (400 g) in een steelpan. Verwarm op laag vuur totdat de karameltoffees gesmolten zijn. Roer door totdat het mengsel een geheel is geworden en voeg zeezout (1 tl) toe. Laat hierna de saus iets afkoelen. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker hij wordt.

4. Cupcakes vullen en decoreren

Laat de cupcakes een beetje afkoelen. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de karamelsaus in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is. Zorg dat je wat overhoudt voor over de topping.

Maak het glazuur (2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit) zacht door enkele minuten in warm water te leggen. Mix vervolgens het glazuur, de roomkaas (400 g MonChou), de zachte boter (100 g) en het vanille aroma (0,5 tl) in ongeveer 1 minuut met de mixer door elkaar tot je een stevige cheesecake topping krijgt.

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de zak met de roomkaascrème. Druk de zak zachtjes aan en spuit vanuit het midden mooie rozetten op de cupcakes. Leg op iedere cupcake 2 plakjes banaan (2 stuks in plakjes) en decoreer de banoffee cupcakes met salted caramel vulling.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.