Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met spicy chai thee en ananas

Bananenbrood met spicy chai thee en ananas

Dit recept is van: Cathy

  1. Bananenbrood spicy chai thee en ananas
Item 1 of 1
Bananenbrood met spicy chai thee en ananas
info
Benodigdheden
Stappen

Dit bananenbrood ruikt zooo ontzettend lekker als je 'm uit de oven haalt! De geur van de spicy chai thee komt je direct tegemoet. De smaak is lekker fruitig door de toevoeging van ananas in het beslag.

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodAnanasBotercrèmeBanaan

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    225 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Banaan
    4 Stuk(s)
    Banaan
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Bananenbrood
    1 pak(ken)
    Koopmans Bananenbrood

 

  •  
    4 Zakje(s)
    Thee (Spicy Chai)
  •  
    4 Plakje(s)
    Ananas
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Snijplank
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Vork
    Vork
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm goed in met boter of Dr. Oetker Bakspray en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Bananenbrood beslag maken

Klop met de mixer met de garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.

Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks), de thee uit 3 zakjes en de bakmix Koopmans Bananenbrood (1 pak) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar.

Snijd de ananas (4 plakjes) in stukjes. Spatel deze door het beslag en doe het beslag dan in de cakevorm.

3. Bananenbrood bakken

Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Gaarproef

Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.

4. Topping maken

Verwarm de melk (125 ml) in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Laat het zakje Spicy Chai thee (1 zakje) trekken in de melk totdat deze afgekoeld is in de koelkast.

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad en smeuïg en zonder klontjes. Knijp het theezakje goed uit in de afgekoelde melk. Voeg dit toe aan de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje). Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Verdeel de topping over de bovenkant van het afgekoelde bananenbrood.

Bewaartip

Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak (maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast) of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.