Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met spicy chai thee en ananas

Dit bananenbrood ruikt zooo ontzettend lekker als je 'm uit de oven haalt! De geur van de spicy chai thee komt je direct tegemoet. De smaak is lekker fruitig door de toevoeging van ananas in het beslag.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in met boter of Dr. Oetker Bakspray en bestuif de binnenkant met bloem.

Bananenbrood beslag maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter

    Klop met de mixer met de garden de 125 g boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 bananen

    • 4 eieren

    • Pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 zakjes thee (Spicy Chai)

    Prak de 4 bananen met een vork en voeg deze met de 4 eieren, de thee uit 3 zakjes en de bakmix aan de boter toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar.

  4. Stap 6

    • 4 plakjes ananas

    Snijd de ananas in stukjes. Spatel deze door het beslag en doe het beslag dan in de cakevorm.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 7

    Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

  2. Stap 8

    Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

    Gaarproef

    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uit komt is het bananenbrood gaar.

Topping maken

  1. Stap 9

    • 125 ml melk

    • Zakje thee (spicy chai)

    Verwarm 125 ml melk in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Laat het zakje thee trekken in de melk totdat deze afgekoeld is in de koelkast.

  2. Stap 10

    • 100 g boter

    • Zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad en smeuïg en zonder klontjes. Knijp het theezakje goed uit in de afkoelde melk. Voeg dit toe aan de mix voor Botercrème. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  3. Stap 11

    Verdeel de topping over de bovenkant van het afgekoelde bananenbrood.

    Bewaartip

    Bewaar het bananenbrood in een goed afgesloten trommel of in een plastic zak; maximaal 3 dagen buiten de koelkast of 5 dagen in de koelkast. Of vries het bananenbrood in. Verpak het goed in plastic, dan is het maximaal drie weken te bewaren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.