Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananenbrood met pecannoten en chocolade

Bananenbrood met pecannoten en chocolade

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. bananenbrood chocolade pecannoten
Item 1 of 1
Bananenbrood met pecannoten en chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Maak eenvoudig een heerlijk smeuïg bananenbrood. Gehakte pecannoten en stukjes chocolade geven het bananenbrood net dat beetje extra.

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodBanaanNotenChocolate chipsPecannoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Bananenbrood
    1 Pak
    Koopmans Bananenbrood
  • Banaan
    4 null
    Banaan
  • Ei
    4 null
    Ei

 

  • Blauwe bessen
    150 g
    Blauwe bessen
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Pecannoten
    75 g
    Pecannoten
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    Dr. Oetker Glazuur Wit

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C ).

Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Bananenbroodbeslag maken

Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak) aan de boter toe.

Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar.

Spatel de helft van de gehakte pecannoten (75 g), de chocolate chips (1 zakje) in stukken en de blauwe bessen (150 g) door het bananenbroodbeslag.

Doe het beslag in de cakevorm en druk de overige pecannoten op de bovenkant van het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm zodat je ‘m makkelijker uit de vorm krijgt. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een rooster.

Leg het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Knip een klein puntje van het zakje en trek smalle strepen over het bananenbrood.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.