Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met pecannoten en chocolade

Maak eenvoudig een heerlijk smeuig bananenbrood. Gehakte pecannoten en stukjes chocolade geven het bananenbrood net dat beetje extra.

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Bananenbroodbeslag maken

  1. Stap 3

    • 125 g boter (Zacht)

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 bananen

    • 4 eieren

    Prak de bananen met een vork en voeg deze met de eieren en de bakmix aan de boter toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar).

  4. Stap 6

    • 150 g blauwe bessen

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 75 g pecannoten

    Spatel de helft van de gehakte pecannoten, de chocolate chips in stukken en de blauwe bessen door het bananenbroodbeslag.

  5. Stap 7

    Doe het beslag in de cakevorm en druk de overige pecannoten op de bovenkant van het bananenbrood. Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.

  6. Stap 8

    Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm zodat je ‘m makkelijker uit de vorm krijgt.

  7. Stap 9

    Haal het bananenbrood uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een rooster.

  8. Stap 10

    • Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje met witte glazuur vijf minuten in een kommetje met heet water. Knip een klein puntje van het zakje en trek smalle strepen over het bananenbrood.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.