Een heerlijke traktatie voor bij de koffie en lekker als tussendoortje met een verrassing binnenin. Dit recept is een heerlijke variatie op bananenbrood. Als je het eerste plakje cake snijdt, wacht je een superlekkere cheesecake surprise...
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C ). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom. Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks) en de bananenbroodmix uit het pak Koopmans Bananenbrood aan de boter toe. Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. (Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar). Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm.
Mix de MonChou (300 g) met een ei (1 stuk) en de vanillesuiker (2 zakjes) tot een glad geheel. Doe de helft van het beslag in de cakevorm, verdeel hierover de cheesecakevulling en dek af met de rest van het beslag.
Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin. Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.