Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Bananabread met abrikozen en pecannoten

Bananabread met abrikozen en pecannoten

Dit recept is van: Saakje

  1. bananabread met abrikozen en pecannoten
Item 1 of 1
Bananabread met abrikozen en pecannoten
info
Benodigdheden
Stappen

Een bananabread zonder toegevoegde suiker, door de rijpe bananen hoef je geen suiker toe te voegen! Echt even helemaal wat anders.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
25Porties
BananenbroodLifestyle receptenBanaanAbrikozenNotenPecannoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    1 el (eetlepels)
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  •  
    10 Stuk(s)
    Abrikozen (zacht gedroogd)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    250 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel

 

  • Nootmuskaat
    1 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    3 el (eetlepels)
    Ahornsiroop
  • Pecannoten
    40 g
    Pecannoten
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen

Keukenspullen

  •  
    Staafmixer
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Plantaardige olie (om in te vetten)
    Plantaardige olie (om in te vetten)
  •  
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Pureer de bananen (3 stuks) in de hakmolen van de staafmixer. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor ( elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet het cakeblik in met olie en leg er een stuk bakpapier in, zo kun je het bananabread er straks makkelijk uittillen. Snijd de gedroogde abrikozen (10 stuks) in stukjes en doe er Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (1 el) bij.

Klop de eieren (3 stuks) los en voeg de bananenpuree toe. Mix dit goed tot een heel luchtig geheel.

2. Bananabread maken

Voeg Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (250 g), kaneel (1 el), nootmuskaat (1 tl), wat zout (snufje) en ahornsiroop (3 el) toe. Klop dit ongeveer 4 minuten, zodat je een mooi egaal mengsel krijgt. Schep tenslotte de abrikozen, rozijnen (50 g) en het grootste gedeelte van de grof gehakte pecannoten (40 g) door het bananabread beslag. Schenk het bananabread beslag in het cakeblik. Strooi de overige pecannoten over het beslag. Bak het bananabread in ongeveer 60 minuten gaar, check met een satéprikker of het bananabread gaar is, bak deze anders nog 5 minuten langer.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.