🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Bananabread met abrikozen en pecannoten

Bananabread met abrikozen en pecannoten

Dit recept is van: Saakje

bananabread met abrikozen en pecannoten
Bananabread met abrikozen en pecannoten
Info Benodigdheden Stappen

Een bananabread zonder toegevoegde suiker, door de rijpe bananen hoef je geen suiker toe te voegen! Echt even helemaal wat anders.

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Bananenbrood Lifestyle recepten Banaan Abrikozen Noten Pecannoten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Banaan
    3 Stuk(s)
    Banaan
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    1 el (eetlepels)
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  •  
    10 Stuk(s)
    Abrikozen (zacht gedroogd)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    250 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Kaneel
    1 el (eetlepels)
    Kaneel

 

  • Nootmuskaat
    1 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  •  
    3 el (eetlepels)
    Ahornsiroop
  • Pecannoten
    40 g
    Pecannoten
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen

Keukenspullen

  •  
    Staafmixer
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Plantaardige olie (om in te vetten)
    Plantaardige olie (om in te vetten)
  •  
    Satéprikker

Stappen

1. Voorbereiden

Pureer de bananen (3 stuks) in de hakmolen van de staafmixer. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor ( elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet het cakeblik in met olie en leg er een stuk bakpapier in, zo kun je het bananabread er straks makkelijk uittillen. Snijd de gedroogde abrikozen (10 stuks) in stukjes en doe er Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (1 el) bij.

Klop de eieren (3 stuks) los en voeg de bananenpuree toe. Mix dit goed tot een heel luchtig geheel.

2. Bananabread maken

Voeg Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (250 g), kaneel (1 el), nootmuskaat (1 tl), wat zout (snufje) en ahornsiroop (3 el) toe. Klop dit ongeveer 4 minuten, zodat je een mooi egaal mengsel krijgt. Schep tenslotte de abrikozen, rozijnen (50 g) en het grootste gedeelte van de grof gehakte pecannoten (40 g) door het bananabread beslag. Schenk het bananabread beslag in het cakeblik. Strooi de overige pecannoten over het beslag. Bak het bananabread in ongeveer 60 minuten gaar, check met een satéprikker of het bananabread gaar is, bak deze anders nog 5 minuten langer.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.