Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananabread met abrikozen en pecannoten

Een bananabread zonder toegevoegde suiker, door de rijpe bananen hoef je geen suiker toe te voegen! Echt even helemaal wat anders.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 3 bananen (rijpe)

    Pureer de 3 rijpe bananen in de hakmolen van de staafmixer.

    Bananen prakken

    Je kunt natuurlijk ook bananen prakken met een vork.

  2. Stap 2

    Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  3. Stap 3

    Vet het cakeblik in met olie en leg er een stuk bakpapier in, zo kun je het bananabread er straks makkelijk uittillen.

  4. Stap 4

    • 1 el Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 10 abrikozen (zachte gedroogd)

    Snijd 10 gedroogde abrikozen in stukjes, doe 1 eetlepel van de zelfrijzend bakmeel bij de abrikozen.

    Glutenvrij?

    Voor een glutenvrij bananenbrood kun je Koopmans Zelfijzend Amandelbakmeel gebruiken.

  5. Stap 5

    • 3 eieren

    Klop de 3 eieren los en voeg de bananenpuree toe, mix dit goed tot een heel luchtig geheel.

Bananabread maken

  1. Stap 6

    • 250 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • 1 el kaneel

    • 1 tl nootmuskaat

    • 1 snufje zout

    • 3 el ahornsiroop

    Voeg 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, snufje zout en 3 eetlepels ahornsiroop toe. Klop dit ongeveer 4 minuten, zodat je een mooi egaal mengsel krijgt.

  2. Stap 7

    • 40 g pecannoten (grof gehakt)

    • 50 g rozijnen

    Schep tenslotte de abrikozen, 50 g rozijnen en het grootste gedeelte van de pecannoten door het bananabread beslag.

  3. Stap 8

    Schenk het bananabread beslag in het cakeblik.

  4. Stap 9

    Strooi de overige pecannoten over het beslag.

  5. Stap 10

    Bak het bananabread in ongeveer 60 minuten gaar, check met een satéprikker of het bananabread gaar is, bak deze anders nog 5 minuten langer.

    Banananbread bewaren

    Bananabread bewaar je buiten de koelkast. Verpak het luchtdicht in een plastic zak of afgesloten bak.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.