Simpel en lekker! Maak jouw bananenkwarktaart extra lekker met bitterkoekjes en knapperige nougatine.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem en sluit de ring.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de cacao (1 el) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel. Zet de springvorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.
Houd 10 bitterkoekjes apart en snijd de rest in stukjes. Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad kwarktaartmengsel. Voeg de bananenkwark (500 g) en ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
Spatel de bitterkoekjes door het kwarktaartmengsel.
Neem de vorm uit de koelkast en verdeel het banaan-bitterkoekjestaartmengsel over de vorm. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.