Verras je kraamvisite bij de babyborrel met deze heerlijke liefdevolle yoghurttaart. Zo heet je je visite en de kleine nieuwe wereldburger van harte welkom!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Maak de cornflakes (125 g) met je handen wat kleiner. Smelt ondertussen de chocolade (200 g) au bain-marie (in een kom op een pan met heet water), waardoor je zorgt zodat deze smelt maar niet aanbrandt.
Roer de verkruimelde cornflakes en de roze muisjes (50 g) door de gesmolten witte chocolade. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit aan met de bolle kant van de lepel. Zet dit 10 minuten in de vriezer.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien (500 g) en halveer ze. Zet ze met de platte kant naar buiten tegen de ring van de springvorm aan. Zorg ervoor dat de hele rand gevuld is met aardbeien.
Doe de het water (400 ml), de yoghurt (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laatste stand door elkaar. Voeg de taartmix (1 pak Dr Oetker Mix voor Kwarktaart zonder bodem) toe en klop het mengsel met de mixer 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de taart met behulp van een mes los van de rand van springvorm en schuif de taart voorzichtig op een mooie schaal of plank. Versier de taart met plakjes aardbei.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.