🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Aspergetaart met filodeeg

Aspergetaart met filodeeg

Dit recept is van: Danna

aspergetaart
Aspergetaart met filodeeg
Info Benodigdheden Stappen

Het is weer asperge seizoen! Tijd om te bakken met deze overheerlijke groente! Een quiche met asperges, geitenkaas en Parmazaanse kaas.

20 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Hartige recepten Hartige taart Groente Asperge Geitenkaas Quiche
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    5 Vel(len)
    Filodeeg
  •  
    200 g
    Asperges
  • Suiker (fijne)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    2 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    15 g
    Basilicum
  • Slagroom (ongezoet)
    125 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Geitenkaas (zacht)
    100 g
    Geitenkaas (zacht)
  •  
    50 g
    Parmezaanse kaas
  • Peper
    Peper
  • Zout
    Zout
  • Roomkaas
    250 g
    Roomkaas
  • Suiker (fijne)
    65 g
    Suiker (fijne)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat het filodeeg (5 vellen) ontdooien. Leg de geschilde asperges (200 g) in een passende pan of ovenschaal die op het vuur kan, zet ze in ruim water voeg het zout (2 tl) en de suiker (1 el) toe en bedek de asperges met keukenpapier. Kook de asperges voor ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Aspergetaart maken

Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Bestrijk de vellen filodeeg aan beiden kanten in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de springvorm. Pureer de basilicum (15 g) met de staafmixer in de slagroom (125 ml). Voeg de eieren (3 stuks), de geitenkaas (100 g) en de geraspte Parmezaanse kaas (50 g) toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste ei, de roomkaas (250 g) en de suiker (65 g) toe en meng het tot een gladde vulling. Schenk dit over het filodeeg. Schik de droog gedepte asperges op de taart en bak de aspergetaart in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.