Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Aspergetaart met filodeeg

Aspergetaart met filodeeg

Dit recept is van: Danna

  1. aspergetaart
Item 1 of 1
Aspergetaart met filodeeg
info
Benodigdheden
Stappen

Het is weer asperge seizoen! Tijd om te bakken met deze overheerlijke groente! Een quiche met asperges, geitenkaas en Parmazaanse kaas.

20 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
Hartige receptenHartige taartGroenteAspergeGeitenkaasQuiche

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    5 Vel(len)
    Filodeeg
  •  
    200 g
    Asperges
  • Suiker (fijne)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (fijne)
  • Zout
    2 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    15 g
    Basilicum
  • Slagroom (ongezoet)
    125 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Geitenkaas (zacht)
    100 g
    Geitenkaas (zacht)
  •  
    50 g
    Parmezaanse kaas
  • Peper
    Peper
  • Zout
    Zout
  • Roomkaas
    250 g
    Roomkaas
  • Suiker (fijne)
    65 g
    Suiker (fijne)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat het filodeeg (5 vellen) ontdooien. Leg de geschilde asperges (200 g) in een passende pan of ovenschaal die op het vuur kan, zet ze in ruim water voeg het zout (2 tl) en de suiker (1 el) toe en bedek de asperges met keukenpapier. Kook de asperges voor ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

2. Aspergetaart maken

Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Bestrijk de vellen filodeeg aan beiden kanten in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de springvorm. Pureer de basilicum (15 g) met de staafmixer in de slagroom (125 ml). Voeg de eieren (3 stuks), de geitenkaas (100 g) en de geraspte Parmezaanse kaas (50 g) toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste ei, de roomkaas (250 g) en de suiker (65 g) toe en meng het tot een gladde vulling. Schenk dit over het filodeeg. Schik de droog gedepte asperges op de taart en bak de aspergetaart in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.