Het is weer asperge seizoen! Tijd om te bakken met deze overheerlijke groente! Een quiche met asperges, geitenkaas en Parmazaanse kaas.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat het filodeeg (5 vellen) ontdooien. Leg de geschilde asperges (200 g) in een passende pan of ovenschaal die op het vuur kan, zet ze in ruim water voeg het zout (2 tl) en de suiker (1 el) toe en bedek de asperges met keukenpapier. Kook de asperges voor ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).
Smelt de boter (50 g) in een pannetje. Bestrijk de vellen filodeeg aan beiden kanten in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de springvorm. Pureer de basilicum (15 g) met de staafmixer in de slagroom (125 ml). Voeg de eieren (3 stuks), de geitenkaas (100 g) en de geraspte Parmezaanse kaas (50 g) toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laatste ei, de roomkaas (250 g) en de suiker (65 g) toe en meng het tot een gladde vulling. Schenk dit over het filodeeg. Schik de droog gedepte asperges op de taart en bak de aspergetaart in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.