Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aspergetaart met filodeeg

Het is weer asperge seizoen! Tijd om te bakken met deze overheerlijke groente! Een quiche met asperges, geitenkaas en Parmazaanse kaas.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 5 vellen filodeeg

    Laat het filodeeg ontdooien.

  2. Stap 2

    • 200 g asperges

    • 1 el suiker

    • 2 tl zout

    Leg de geschilde asperges in een passende pan of ovenschaal die op het vuur kan, zet ze in ruim water voeg het zout en de suiker toe en bedek de asperges met keukenpapier.

  3. Stap 3

    Kook de asperges voor ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht.

  4. Stap 4

    Verwarm de oven voor.

Aspergetaart maken

  1. Stap 5

    • 50 g boter

    Smelt de boter in een pannetje.

  2. Stap 6

    Bestrijk de vellen filodeeg aan beiden kanten in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de springvorm.

  3. Stap 7

    • 15 g basilicum

    • 125 ml slagroom

    Pureer de basilicum met de staafmixer in de slagroom.

  4. Stap 8

    • 3 eieren

    • 100 g geitenkaas (zachte)

    • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

    • Peper (naar smaak)

    • Zout (naar smaak)

    Voeg de eieren, de geitenkaas en de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

  5. Stap 9

    • 1 ei

    • 250 g roomkaas

    • 65 g suiker

    Voeg het laatste ei, de roomkaas en de suiker toe en meng het tot een gladde vulling. Schenk dit over het filodeeg.

  6. Stap 10

    Schik de droog gedepte asperges op de taart en bak de aspergetaart in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

    Decoreren met zalm

    Decoreer de hartige taart eventueel met een roosje van zalm en verse basilicum.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.