🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Asian apple pie

Asian apple pie

Dit recept is van: Britt

asian-apple-pie
Asian apple pie
Info Benodigdheden Stappen

Met dit recept kwam Britt door de voorrondes van Heel Holland Bakt: een appeltaart met een bodem van kokosdeeg en daarop een vulling van djeruk perut-roomrijst en daarop in Cointreau gestoofde appeltjes.

50 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Appel Appeltaart Taart
2
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    200 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Kokosrasp
    30 g
    Kokosrasp
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  •  
    75 g
    Dessertrijst
  •  
    7 blaadje(s)
    Djeruk perut (kaffir limoenblad)
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanillestokje
    1
    Vanillestokje
  • Volle melk
    500 ml
    Volle melk
  • Eidooier
    4
    Eidooier
  • Appel
    3
    Appel
  •  
    1 scheutje(s)
    Cointreau
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Plasticfolie
  • Springvorm Ø22 cm
    Springvorm Ø22 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Appeltaartdeeg maken

Doe de Koopmans Patentbloem Kristal (200 g), kokosrasp (30 g), boter (100 g) en de poedersuiker (15 g) in een keukenmachine, pulseer er telkens één eetlepel ijskoud water bij tot het appeltaartdeeg vanzelf een bal vormt. Maak je het deeg met de mixer met garden, voeg dan ook tussen het mixen door, beetje bij beetje water toe.

2. Djeruk perut roomrijst bereiden

Doe de dessert rijst (75), melk (500 ml), vanille (inclusief peul), djeruk perut (7 blaadjes) en een deel van de suiker (75 g) in een pannetje en kook op zacht vuur tot de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten).

Haal de blaadjes en de peul eruit. Roer de 4 eidooiers los met de resterende suiker, giet er een beetje van de hete rijst met melk bij en doe dat vervolgens terug in het pannetje bij de rest van de roomrijst.

Roer op laag vuur tot het dikker wordt.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

3. Asian apple pie bakken

Rol het appeltaartdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik en bekleed daarmee je ingevette vorm (bodem en randen).

Schil de appels (3 stuks) en snijd ze in dikke schijfjes (zeker 1 cm dik). Zet een ruime pan op de warmtebron, doe hierin een flinke scheut Cointreau en de suiker (1 el) en dan de appels. Laat op medium warmte de appels iets zachter worden.

Schep de roomrijst in het bakblik en leg daar bovenop de appels. Bak de asian apple pie in ca. 30 minuten gaar.

Topping

Je kunt de appels ‘aflakken’ met wat abrikozenjam verwarmd met een eetlepel water en eventueel wat gehakte pistache nootjes over de appels strooien.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.