Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Asian apple pie

Asian apple pie

Dit recept is van: Britt

  1. asian-apple-pie
Item 1 of 1
Asian apple pie
info
Benodigdheden
Stappen

Met dit recept kwam Britt door de voorrondes van Heel Holland Bakt: een appeltaart met een bodem van kokosdeeg en daarop een vulling van djeruk perut-roomrijst en daarop in Cointreau gestoofde appeltjes.

50 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AppelsAppeltaartTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    200 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Kokosrasp
    30 g
    Kokosrasp
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    15 g
    Poedersuiker
  •  
    75 g
    Dessertrijst
  •  
    7 blaadje(s)
    Djeruk perut (kaffir limoenblad)
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanillestokje
    1 null
    Vanillestokje
  • Volle melk
    500 ml
    Volle melk
  • Eidooier
    4 null
    Eidooier
  • Appel
    3 null
    Appel
  •  
    1 scheutje(s)
    Cointreau
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Plasticfolie
  • Springvorm Ø22 cm
    Springvorm Ø22 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Appeltaartdeeg maken

Doe de Koopmans Patentbloem Kristal (200 g), kokosrasp (30 g), boter (100 g) en de poedersuiker (15 g) in een keukenmachine, pulseer er telkens één eetlepel ijskoud water bij tot het appeltaartdeeg vanzelf een bal vormt. Maak je het deeg met de mixer met garden, voeg dan ook tussen het mixen door, beetje bij beetje water toe.

2. Djeruk perut roomrijst bereiden

Doe de dessert rijst (75), melk (500 ml), vanille (inclusief peul), djeruk perut (7 blaadjes) en een deel van de suiker (75 g) in een pannetje en kook op zacht vuur tot de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten).

Haal de blaadjes en de peul eruit. Roer de 4 eidooiers los met de resterende suiker, giet er een beetje van de hete rijst met melk bij en doe dat vervolgens terug in het pannetje bij de rest van de roomrijst.

Roer op laag vuur tot het dikker wordt.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

3. Asian apple pie bakken

Rol het appeltaartdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik en bekleed daarmee je ingevette vorm (bodem en randen).

Schil de appels (3 stuks) en snijd ze in dikke schijfjes (zeker 1 cm dik). Zet een ruime pan op de warmtebron, doe hierin een flinke scheut Cointreau en de suiker (1 el) en dan de appels. Laat op medium warmte de appels iets zachter worden.

Schep de roomrijst in het bakblik en leg daar bovenop de appels. Bak de asian apple pie in ca. 30 minuten gaar.

Topping

Je kunt de appels ‘aflakken’ met wat abrikozenjam verwarmd met een eetlepel water en eventueel wat gehakte pistache nootjes over de appels strooien.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.