🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Arretjescake

Arretjescake

Dit recept is van: Britt

Arretjescake
Arretjescake
Info Benodigdheden Stappen

Als kind was deze arretjescake onweerstaanbaar voor mij, het leek wel alsof er iets verslavends inzat. In het originele arretjescakerecept worden rauwe eieren gebruikt. Dat is tegenwoordig meer een ding dan vroeger, het leek me in elk geval handiger een recept te maken zonder die rauwe eieren.

15 min. Bereidingstijd
120 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Zonder oven Chocolade Cake Pecannoten
4
21 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Pure chocolade
    250 g
    Pure chocolade
  •  
    250 g
    Café Noir koekje
  • gekonfijte sinaasappelschil
    100 g
    gekonfijte sinaasappelschil
  • Pecannoten
    150 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cakeblik
    Cakeblik
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Steelpan
    Steelpan

Stappen

1. Arretjescake maken

Verwarm de boter (100 g) en de gecondenseerde melk (1 blik) in het pannetje, roer goed.

Haal de pan van de warmtebron en voeg de pure chocolade (250 g) toe. Laat de chocolade smelten onder voortdurend roeren.

Breek de Café Noir-koekjes (250 g) in grove stukken. Doe de koekstukjes, de pecannoten (150 g) en de gekonfijte sinaasappelschil (100 g) in de kom en meng goed door elkaar.

Doe het chocolademengsel erbij, zorg dat alles een laagje chocolade heeft.

Leg een bakpapiertje in de cakevorm en doe daar het arretjescakemengsel in. Omdat het nogal een grof mengsel is, is het de moeite waard om de onderste laag een beetje met beleid in de vorm te leggen, zodat er in elk geval echt een vlakke bodem ligt.

Laat de arretjescake minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Snijden

Met een warm mes snijd je er makkelijk mooie plakken van.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.