Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Arretjescake

Arretjescake

Dit recept is van: Britt

  1. Arretjescake
Item 1 of 1
Arretjescake
info
Benodigdheden
Stappen

Als kind was deze arretjescake onweerstaanbaar voor mij, het leek wel alsof er iets verslavends inzat. In het originele arretjescakerecept worden rauwe eieren gebruikt. Dat is tegenwoordig meer een ding dan vroeger, het leek me in elk geval handiger een recept te maken zonder die rauwe eieren.

15 min.Bereidingstijd
120 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
Zonder ovenChocoladeCakePecannoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Pure chocolade
    250 g
    Pure chocolade
  •  
    250 g
    Café Noir koekje
  • gekonfijte sinaasappelschil
    100 g
    gekonfijte sinaasappelschil
  • Pecannoten
    150 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cakeblik
    Cakeblik
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Arretjescake maken

Verwarm de boter (100 g) en de gecondenseerde melk (1 blik) in het pannetje, roer goed.

Haal de pan van de warmtebron en voeg de pure chocolade (250 g) toe. Laat de chocolade smelten onder voortdurend roeren.

Breek de Café Noir-koekjes (250 g) in grove stukken. Doe de koekstukjes, de pecannoten (150 g) en de gekonfijte sinaasappelschil (100 g) in de kom en meng goed door elkaar.

Doe het chocolademengsel erbij, zorg dat alles een laagje chocolade heeft.

Leg een bakpapiertje in de cakevorm en doe daar het arretjescakemengsel in. Omdat het nogal een grof mengsel is, is het de moeite waard om de onderste laag een beetje met beleid in de vorm te leggen, zodat er in elk geval echt een vlakke bodem ligt.

Laat de arretjescake minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Snijden

Met een warm mes snijd je er makkelijk mooie plakken van.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.