Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Arretjescake

Als kind was deze arretjescake onweerstaanbaar voor mij, het leek wel alsof er iets verslavends in zat. In het originele arretjescake recept worden rauwe eieren gebruikt. Dat is tegenwoordig meer een ding dan vroeger, het leek me in elk geval handiger een recept te maken zonder die rauwe eieren.

Bereiden

15 min

Baktijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 porties

Arretjescake maken

  1. Stap 1

    • 100 g roomboter

    • 1 blik gecondenseerde melk

    Verwarm de boter en de gecondenseerde melk in het pannetje, roer goed.

  2. Stap 2

    • 250 g pure chocolade

    Haal de pan van de warmtebron en voeg de chocolade toe. Laat de chocolade smelten onder voortdurend roeren.

  3. Stap 3

    • 250 g Café Noir koekje (in grove stukken)

    • 100 g gekonfijte sinaasappelschil

    • 150 g pecannoten

    Doe de koekstukjes, de pecan noten en de sinaasappelsnippers in de kom en meng goed door elkaar.

  4. Stap 4

    Doe het chocolademengsel erbij, zorg dat alles een laagje chocolade heeft. Leg een bakpapiertje in de cakevorm en doe daar het arretjescakemengsel in. Omdat het nogal een grof mengsel is, is het de moeite waard om de onderste laag een beetje met beleid in de vorm te leggen, zodat er in elk geval echt een vlakke bodem ligt.

  5. Stap 5

    Laat de arretjescake minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

    Snijden

    Met een warm mes snijd je er makkelijk mooie plakken van.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.