Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart van de bbq

Bak je eigen appeltaart op de bbq! In een bakblik op de pizzasteen, deksel erop en binnen een uur heb je een zomerhit. Dat ziet er bijzonder lekker uit, kijk maar!

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

180 °C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Steek de bbq aan en bereid deze voor op indirecte warmte. Plaats de pizzasteen op het rooster. Laat de temperatuur oplopen tot 180ºC.

  3. Stap 3

    Vet de bak- of springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 175 g boter (kamertemperatuur)

    • 1 ei

    • Pak Koopmans Appeltaart

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van een losgeklopte ei toe.

  2. Stap 5

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 6

    Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.

Appeltaart maken en bakken in de bbq

  1. Stap 7

    • 1 kg appels (Goudreinet of Elstar, ca 6 stuks)

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

  2. Stap 8

    • 20 g suiker

    • 2-3 tl kaneel

    Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en de gewelde rozijnen.

  3. Stap 9

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

  4. Stap 10

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

  5. Stap 11

    Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het restant losgeklopte ei.

Bak je appeltaart in de bbq

  1. Stap 12

    Zet de appeltaart op de pizzasteen op de bbq en doe het deksel erop.

  2. Stap 13

    Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin op indirecte hitte.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.