Bak je eigen appeltaart op de bbq! In een bakblik op de pizzasteen, deksel erop en binnen een uur heb je een zomerhit. Dat ziet er bijzonder lekker uit, kijk maar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Steek de bbq aan en bereid deze voor op indirecte warmte. Plaats de pizzasteen op het rooster. Laat de temperatuur oplopen tot 180°C.
Vet de bak- of springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter (175 g) zacht in een mengkom en voeg de Koopmans Appeltaart mix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de bakvorm.
Schil de appels (6 stuks, Goudreinet of Elstar), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het restant losgeklopte ei.
Zet de appeltaart op de pizzasteen op de bbq en doe het deksel erop.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin op indirecte hitte.