Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met vlecht

Appeltaart met vlecht

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Appeltaart met vlechtwerk en sterrenrand
Item 1 of 1
Appeltaart met vlecht
info
Benodigdheden
Stappen

Wat een plaatje hè! Met dit appeltaart recept bak je wel een hele mooie en natuurlijk lekkere appeltaart. Van het appeltaartdeeg maak je geen ruitjes maar een mooie vlecht!

30 min.Bereidingstijd
75 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
TaartAppelsAppeltaartDecorerenMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    300 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Basterdsuiker
    220 g
    Basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    450 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

 

  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1 Kg
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Citroen
    0.5 null
    Citroen
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Appelboor
    Appelboor
  • Uitsteekvormpje (ster)
    Uitsteekvormpje (ster)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

      Item 1 of 1

      2. Appeltaartdeeg maken

      Roer de boter (300 g) zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker (220 g) toe.

      Klop een ei (1 stuk) los. Zeef het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (450 g) en voeg dit samen met wat zout (snufje) en het losgeklopte ei toe aan het botermengsel.

      Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend appeltaartdeeg. Laat het appeltaartdeeg circa 10 minuten rusten in de koelkast.

        Item 1 of 1

        3. Appelvulling maken

        Verwijder de klokhuizen met een appelboor. Halveer de appels (1 kg) en snijd in flinterdunne plakken. Meng de plakjes met het sap van een halve citroen en de kaneel (1 tl).

        Bekleed met driekwart van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm. Vul de vorm dakpansgewijs met het appelmengsel en druk dit aan.

        1. appeltaart met vlechtwerk>
        Item 1 of 1

        4. Appeltaart decoreren en bakken

        Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol met behulp van een deegroller het overige appeltaartdeeg uit tot een grote plak van 0.5 centimeter dik. Snijd 9 stroken van 1 centimeter breed. Maak 3 gelijke vlechten en verdeel over het appelmengsel.

        Kneed het overige appeltaartdeeg tot een bal en rol vervolgens met een deegroller uit tot een plak van 0.5 centimeter dik. Steek met de sterrensteker vormpjes uit het appeltaartdeeg en verdeel de sterren over de rand van de appeltaart.

        Klop nogmaals een ei (1 stuk) los. Bestrijk hiermee het appeltaartdeeg.

        Bak de appeltaart iets onder het midden in de voorverwarmde oven in circa 75 minuten gaar en goudbruin.

        Over dit recept

        Bakken.nl team

        Dit recept is van Bakken.nl team

        De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.