Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met vlecht

Wat een plaatje he! Met dit appeltaart recept bak je wel een hele mooie en natuurlijk lekkere appeltaart. Van het appeltaartdeeg maak je geen ruitjes maar een mooie vlecht!

Bereiden

30 min

Baktijd

75 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 2

    • 300 g boter (op kamertemperatuur)

    • 220 g basterdsuiker

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de basterdsuiker toe.

  2. Stap 3

    • 1 ei

    • 450 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • Snufje zout

    Klop het ei los. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met een snufje zout en het losgeklopte ei toe aan het botermengsel.

    Zeven

    Door het zelfrijzend bakmeel te zeven krijg je een luchtiger appeltaart deeg.

  3. Stap 4

    Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend appeltaartdeeg. Laat het appeltaartdeeg circa 10 minuten rusten in de koelkast.

Appelvulling maken

  1. Stap 5

    • 1 kg appels (Elstar of Jonagold)

    • ½ citroen

    • 1 tl kaneel

    Verwijder de klokhuizen met een appelboor. Halveer de appels en snijd in flinterdunne plakken. Meng de plakjes met het sap van een halve citroen en de kaneel.

  2. Stap 6

    Bekleed met 3/4 van het appeltaartdeeg de bodem en de rand van de springvorm. Vul de vorm dakpansgewijs met het appelmengsel en druk dit aan.

Appeltaart decoreren en bakken

  1. Stap 7

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol met behulp van een deegroller het overige appeltaartdeeg uit tot een grote plak van 0,5 centimeter dik. Snijd 9 stroken van 1 centimeter breed. Maak 3 gelijke vlechten en verdeel over het appelmengsel.

  2. Stap 8

    Kneed het overige appeltaartdeeg tot een bal en rol vervolgens met een deegroller uit tot een plak van 0.5 centimeter dik. Steek met de sterrensteker vormpjes uit het appeltaartdeeg en verdeel de sterren over de rand van de appeltaart.

  3. Stap 9

    • 1 ei

    Klop nogmaals een ei los. Bestrijk hiermee het appeltaartdeeg.

  4. Stap 10

    Bak de appeltaart iets onder het midden in de voorverwarmde oven in circa 75 minuten gaar en goudbruin.

    Springvorm verwijderen

    Laat de appeltaart minimaal 1 uur afkoelen voordat je de de rand van de springvorm verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.