Maak met dit recept een echte ouderwets lekkere appeltaart. Deze kun je heel eenvoudig versieren met sterren van deeg. Dat is pas kerst op je taart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix uit het pak Koopmans Appeltaart extra deeg en en een deel van het losgeklopte ei (twee derde) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg. Bekleed met twee derde van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), kaneel (3 tl) en rozijnen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Rol het overgebleven deeg uit en steek er 7 sterren uit. Bak deze 12 minuten gaar in de oven. Bewaar de sterren tot nadat de appeltaart is afgebakken. Verkruimel het resterende deeg tot fijne kruimels en verdeel over de taart.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Decoreer de sterren met poedersuiker (60 g) en verdeel over de taart. Maak met de witte topping (1 zakje) mooie toefjes bovenop de appeltaart. Garneer met Dr. Oetker Kerstfantasie (1 potje). Maak tot slot een mooie strik met het rode lint om de taart heen. En de kerst is op de taart!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.