🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Appeltaart met kerstboom

Appeltaart met kerstboom

Dit recept is van: Bakken.nl team

KODT Logo Appeltaart
Appeltaart met kerstboom
Info Benodigdheden Stappen

Met een kleine variatie op de appeltaart zoals je die gewend bent, maak je de ultieme kerstappeltaart!

40 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kerst Kerst op de taart Appel Appeltaart Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    8 stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    8 stuk(s)
    Kerstchocolaatje

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  •  
    Decoratielint

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en voeg de Koopmans Appeltaartmix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 4/5e van het deeg.

Schil de appels (8 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in blokjes.

Meng de appelblokjes met de suiker (30 g), kaneel (3 tl) en de rozijnen.

Vul de vorm met de appelblokjes en druk dit aan.

Rol het overgebleven deeg uit en snijd er met het sjabloon een kerstboom uit ter grootte van 15 centimeter. Bestrijk met het overgebleven ei en bak deze kerstboom in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Laat de kerstboom hierna buiten de oven afkoelen.

Voorkom een vochtige bodem

Strooi voordat je het appelmengsel in de vorm doet eventueel 3 eetlepels custard, 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

Sjabloon

Download het sjabloon van de kerstboom op Bakken.nl! Print hem uit en knip daarna de kerstboom uit.

3. Appeltaart bakken en decoreren

Bak de appeltaart in 65 à 75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Decoreer de kerstboom met poedersuiker (2 el) en plaats in het midden van de taart.

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (1 zakje) op en vul een spuitzak. Spuit toefjes op de rand van de taart.

Plaats de kerstchocolaatjes (8 stuks) in de slagroomtoefjes.

Knoop als laatste het lint om de taart heen.

De appeltaart kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de appeltaart ook invriezen, dan blijft hij 3 weken goed.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.