Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met kerstboom

Appeltaart met kerstboom

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. KODT Logo Appeltaart
Item 1 of 1
Appeltaart met kerstboom
info
Benodigdheden
Stappen

Met een kleine variatie op de appeltaart zoals je die gewend bent, maak je de ultieme kerstappeltaart!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstKerst op de taartAppelsAppeltaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Boter (ongezouten roomboter)
    220 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart extra deeg
  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    8 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    3 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    8 Stuk(s)
    Kerstchocolaatje

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  •  
    Decoratielint

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (220 g) zacht in een beslagkom en voeg de Koopmans Appeltaartmix (1 pak) en 2/3 van het losgeklopte ei (1 stuks) toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met 4/5e van het deeg.

Schil de appels (8 stuks) en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in blokjes.

Meng de appelblokjes met de suiker (30 g), kaneel (3 tl) en de rozijnen.

Vul de vorm met de appelblokjes en druk dit aan.

Rol het overgebleven deeg uit en snijd er met het sjabloon een kerstboom uit ter grootte van 15 centimeter. Bestrijk met het overgebleven ei en bak deze kerstboom in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Laat de kerstboom hierna buiten de oven afkoelen.

Voorkom een vochtige bodem

Strooi voordat je het appelmengsel in de vorm doet eventueel 3 eetlepels custard, 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

Sjabloon

Download het sjabloon van de kerstboom op Bakken.nl! Print hem uit en knip daarna de kerstboom uit.

3. Appeltaart bakken en decoreren

Bak de appeltaart in 65 à 75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Decoreer de kerstboom met poedersuiker (2 el) en plaats in het midden van de taart.

Klop de slagroom (250 ml) met de vanillesuiker (1 zakje) op en vul een spuitzak. Spuit toefjes op de rand van de taart.

Plaats de kerstchocolaatjes (8 stuks) in de slagroomtoefjes.

Knoop als laatste het lint om de taart heen.

De appeltaart kun je ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de appeltaart ook invriezen, dan blijft hij 3 weken goed.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.