Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart met kardemomcustard

Appeltaart met kardemomcustard

Dit recept is van: Britt

  1. appeltaart kardemom en custard
Item 1 of 1
Appeltaart met kardemomcustard
info
Benodigdheden
Stappen

Vroeger maakte mijn moeder wel eens een heerlijk toetje met vanillevla en appel, in een ovenschaal met paneermeel erbovenop. Aan die herinnering heb ik een liefde voor appel in combinatie met custard overgehouden. In dit appeltaartrecept voeg ik daar mijn voorkeur voor bijzondere smaken aan toe!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsAppeltaartTaartCustardKardemom

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Kardemom
    10 Stuk(s)
    Kardemom
  • Melk
    1 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    65 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Custard (bijv. Koopmans)
    60 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Melk
    2 el (eetlepels)
    Melk
  • Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
    1 Kg
    Appels (zachtzuur: bijvoorbeeld Elstar)
  • Basterdsuiker
    40 g
    Basterdsuiker
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

      Item 1 of 1

      2. Appeltaartdeeg maken

      Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de bakmix (1 pak Koopmans Appeltaart) en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

      Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

      Bekleed de bodem en de randen van de springvorm zo gelijkmatig mogelijk met het appeltaartdeeg.

        Item 1 of 1

        3. Custardvulling maken

        Zet de melk (1 liter) in een steelpan op het vuur en voeg de kardemompeulen (10 stuks) en de suiker (65 g) toe. Laat op laag vuur de melk rustig trekken, ongeveer 20 minuten. Roer het regelmatig door.

        Roer het custardpoeder (60 g Koopmans Custard) los met melk (2 el).

        Zet dan het vuur dan hoger, zodat de melk bijna gaat koken. Haal de kardemom uit het pannetje. Voeg het custardpoeder dat je al losgeroerd had toe en roer heel goed (eventueel met een garde) tot de vla dikker wordt.

        Schenk de vla in een glazen schaal en dek het goed af met huishoudfolie.

        1. Appeltaart-metcustard-custardopbodem>
        2. Appeltaart-metcustard-appelvullingopbodem>
        Item 1 of 2

        4. Appel-custard vulling maken

        Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 165°C).

        Schil nu de appels (1 kg), boor de klokhuizen eruit en snijd ze in dunne plakken. Hussel ze om met het citroensap (2 el) en de basterdsuiker (40 g).

        Rangschik nu de appelpartjes in mooie cirkels in het bakblik. Als de bodem bedekt is, begin je daar bovenop een nieuwe laag, tot de appels op zijn.

        Roer de custardvla even goed om en schenk over de appelpartjes.

        Vul de appeltaart met de custard en verdeel de appels erover.

        Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten, de custard moet mooi goudbruin geblakerd zijn.

        Laat de appeltaart volledig afkoelen voor je de taart aansnijdt, anders is de custard te vloeibaar.

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.