Ook zo dol op hete bliksem? Die combinatie is ook geweldig in een appeltaart. Een spannende appeltaart voor wie een beetje lef heeft.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C). Bak de bacon (100 g) op een bakpapiertje, ongeveer 10 minuten in de oven. Zet de oven daarna terug (Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C).
Vet de vorm in.
Laat de bacon even afkoelen en maal het tot kruimels in de keukenmachine
Snijd de koude boter (100 g) in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix (1 pak Koopmans Appelkruimeltaart) toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg Voeg het ei (1) toe en meng het deeg nog even kort. Zet het appeltaartdeeg in de koelkast.
Schil de appels (8 stuks), verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes met de stroop (100 g).
Doe ¾ van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
Verdeel het appelmengsel over de vorm en meng de bacon met de rest van het kruimeldeeg. Strooi het kruimeldeeg over de vulling.
Bak de appeltaart met bacon in 40-50 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.