Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met bacon en stroop

Ook zo dol op hete bliksem? Die combinatie is ook geweldig in een appeltaart. Een spannende appeltaart voor wie een beetje lef heeft.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    • 100 g bacon

    Bak de bacon op een bakpapiertje, ongeveer 10 minuten in de oven. Zet de oven daarna terug (Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C).

  2. Stap 2

    Vet de vorm in.

  3. Stap 3

    Laat de bacon even afkoelen en maal het tot kruimels in de keukenmachine

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart

    • 100 g boter

    Snijd de koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg

  2. Stap 5

    • 1 ei

    Voeg het ei toe en meng het deeg nog even kort. Zet het appeltaartdeeg in de koelkast.

De appelvulling

  1. Stap 6

    • 8 appels (Goudrenet)

    • 100 g stroop

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes met de stroop.

  2. Stap 7

    Doe ¾ van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 3 cm.

  3. Stap 8

    Verdeel het appelmengsel over de vorm en meng de bacon met de rest van het kruimeldeeg. Strooi het kruimeldeeg over de vulling.

Appeltaart bakken

  1. Stap 9

    Bak de appeltaart met bacon in 40-50 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 10

    Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.