Met het traditionele appeltaartrecept van Koopmans maak je een echte ouderwets lekkere appeltaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg appeltaartmix (1 pak Koopmans) en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Strooi eventueel, voordat je het appelmengsel in de vorm doet, 3 eetlepels custardpoeder of 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.
Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.