Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appeltaart

Appeltaart

Dit recept is van: Koopmans

  1. Appeltaart
Item 1 of 1
Appeltaart
info
Benodigdheden
Stappen

Met het traditionele appeltaartrecept van Koopmans maak je een echte ouderwets lekkere appeltaart!

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppeltaartAppelsTaartKaneel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    1 null
    Ei

 

  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    1 Kg
    Appel (Goudreinet of Elstar)
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Kaneel
    2.5 tl (theelepels)
    Kaneel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Appeltaartdeeg maken

Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg appeltaartmix (1 pak Koopmans) en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Voorkom een vochtige bodem

Strooi eventueel, voordat je het appelmengsel in de vorm doet, 3 eetlepels custardpoeder of 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

3. Appels schillen

Schil de appels (1 kg), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), kaneel (2-3 tl) en de gewelde rozijnen.

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

4. Ruitjespatroon maken

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

Bestrijk de reepjes en de rand van de appeltaart met de rest van het losgeklopte ei.

5. Appeltaart bakken

Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.