Deze appelrolletjes, ook wel apple pie taquitos genoemd, zijn heerlijke zelfgebakken tortilla's met als vulling een appelmengsel met honing en custard. Je eet ze warm en dat maakt het extra lekker als dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Schil de appels (2 stuks) en snij ze in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg de kaneel (1,5 tl) toe en mix dit door de appels.
Verwarm de koekenpan en smelt de boter (25 g). Doe de appelblokjes in de pan, voeg de honing (3 el) toe. Laat het mengsel 10 minuten op laag vuur sudderen.
Zet het vuur uit en doe de appelblokjes terug in een kom. Voeg de custard (1,5 tl) toe en roer het mengsel om. Laat het mengsel afkoelen.
Doe de tarwebloem (250 g), zonnebloemolie (1 el), het water (140 ml) en het zout (0,5 tl) in een kom. Maak een soepel deeg. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Verwarm een koekenpan zonder boter of olie. Rol ondertussen het deeg per stuk zo dun mogelijk uit.
Leg de tortilla in de droge, hete koekenpan. Bak de 10 tortilla’s een voor een aan beide kanten licht gekleurd. Leg ze op een stapel en houdt ze warm.
Verwarm de oven voor en bestrijk de ovenschaal met wat boter. Neem daarnaast een groot, plat bord. Meng op het bord de suiker (3 el) en het kaneel (1 tl).
Neem een tortilla, bestrijk deze aan een zijde ruim met roomboter (55 g). Haal de beboterde tortilla door het kaneelmengsel. Draai de tortilla om en doe de vulling op de tortilla. Rol de tortilla op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal tot alle tortilla's gevuld en opgerold zijn.
Zet de schaal op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de appelrolletjes 15 minuten.
Serveer de appelrolletjes warm. Ook lekker met een bolletje ijs!